Toimisiko origami petipuuhissa? Kehitteillä on uudenlainen kondomi

10.04.2013

Aika harva innostunee kondomeista, sillä ne ovat olemassa vain pakosta. Entä, jos koko suojakumi uudistuisi radikaalisti? Amerikkalaisyritys on uudistanut radikaalisti spärdärin designia – inspiraatio irtosi origameista.

Kortonki on ollut yleisesti käytössä jotakuinkin sata vuotta, mutta sen muoto on pysynyt samana koko sen olemassaolon ajan. Ketään ei kaiketi vain ole kiinnostanut suunnitella tuota taudeilta ja epätoivotulta raskaudelta suojelevaa lateksilämpärettä paremmaksi.

Nyt pieni kalifornialaisyritys on tarttunut tuumasta toimeen ja kertaheitolla pistänyt spärdärin ulkonäön uusiksi: yrityksen tyypit kertovat varastaneensa idean designiin japanilaisesta kulttuurista, ja uudistettu kondomi näyttääkin origamilta.

– Lateksikondomi kehitettiin vain suojaamaan. Kukaan ei oikeasti tykkää käyttää sitä, sanoo Danny Resnic, Origami Condoms –yrityksen perustaja.

– Me yritämme nyt kehittää kondomin, joka tuntuu oikeasti hyvältä, Resnic jatkaa.

Perinteiset kortsutehtailijat ovat pitkät tovit yrittäneet saada turvaseksiä houkuttelevammaksi lisäämällä spärdäreihin makuja ja tekstuureja, mutta lateksisuojan muoto on pysynyt samana.

Origami Condomsin tuotos poikkeaa edeltäjistään monella tavalla: kumia ei pyöritetä auki, vaan se ennemminkin taitellaan paikoilleen.

– Kumi myötäilee tällä tavalla ihmiskehon luontaista liikettä, ja kummatkin osapuolet nauttivat suojaseksistä enemmän, Resnic kertoo.

Valitettavasti näitä suojavempeleitä ei vielä kauppojen hyllyistä löydy, sillä origamikortongit ovat vasta kliinisen testauksen tasolla.

Lisää luettavaa