Toimittaja hämmentyi Olli Lindholmin haudalla tänään: Kaikki tapahtui viidessä minuutissa…

TVOF

Laulaja Olli Lindholmin haudasta näyttää muodostuneen suorastaan vaelluskohde.

54-vuotiaana puoli vuotta sitten kuollut Yö-yhtyeen kantava voima Olli Lindholm on saanut haudalleen muistopaaden eilen. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Sukulaisten suunnittelema vihreää, ylämaan graniittia oleva kivi on kaunis ja triptyykki sisältää kolme osaa. Pienemmissä paaseissa on lasit, ja sisälle voi laittaa kynttilöitä palamaan.

Comon toimittaja käväisi tänään haudalla, ja yllättyi. Vain viisi minuuttia kestäneen vierailun aikana haudalla vieraili kokonaista kolmetoista ihmistä. Mukana oli niin pareittain kuin yksittäin liikkuvia. Tulee muistaa, että nyt kyse ei ole mistään Helsingin Hietaniemen taiteilijauurnalehdosta, vaan syrjässä valtatieltä sijaitsevasta, pienestä Pomarkun hautausmaasta Satakunnassa.

Jo pitkälti näki, missä Ollin hautakivi sijaitsi. Ympärillä oli ihmisiä tulossa ja menossa.

-Päätettiin poiketa, kun käytiin Porissa lääkärissä, hieman yli 60-vuotias kankaanpääläisrouva totesi Comon toimittajalle.

Olli Lindholm kosketti musiikillaan, mutta myös hänen puheensa uniapneasta sai rouvan mielestä tärkeää jalansijaa suomalaisten mielissä. Onkin uutisoitu, että uniapneatutkimukset suorastaan räjähtivät Ollin kerrottua omista vaivoistaan ennen kuolemaansa. Olli kärsi uniapneasta, joka on hengenvaarallinen tauti.

-Tämä on uusi kansantautimme, rouva sanoo ja lähtee ystävineen kävelemään haudalta pois.

Vanhempi pariskunta tuli Ulvilasta katsomaan Ollin viimeistä leposijaa.

-Meillä on täällä kyllä muitakin sukulaisia, mutta päätettiin tulla katsomaan millainen on Ollin hauta.

Haudalla on paljon muistoesineitä, nytkin toistakymmentä, vaikka seurakunta on toivonut, että niiden kanssa oltaisiin maltillisia. Ne eivät voi täyttää määräänsä enempää hautaa. Eräs on tuonut lapun, jossa kertoo kaipaavansa Ollia. Ollin haudalla kävijä on ollut Kajaanista saakka.

Joku on tuonut Yö-yhtyeen vanhan keikan VIP-passin haudalle.

Ollin muisto elää syvästi. Häntä rakastettiin, ja se näkyy myös siinä kuinka ihmisvirta etsiytyy 54-vuotiaana kuolleen muusikon viimeiselle leposijalle.

Ollin haudalla seisoi murheellinen mies: ”Käyn täällä joka toinen päivä, ostin Ollille ensimmäisen kitaran” – lue juttu.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut