”Tuhansia miehen eliniän aikana” säästävä kikka toimii sittenkin vain 4kk? Perustelu!

21.09.2014

Como kertoi joitakin päiviä sitten partahöyläkikasta, joka levisi kulovalkean tavoin sosiaalisessa mediassa keväällä. Comon toimittaja on siitä saakka käyttänyt vain yhtä ja ainutta partaterää ja kertoi sen toimivan – kunhan sitä vain muistaa höylätä välillä vastakarvaan kättään vasten.

Kikalla arveltiin säästettävän tuhansia mieselämän aikana. Lue koko juttu täällä.

Nyt tilanteeseen on saatu analyyttinen vasta-arvio, jonka esittää Comon lukija Erkko. Hän kirjoittaa että kyseessä on vanha opiskelijakikka, joka ei toimi ikuisesti.

-Perustuu siihen, että höylätessä terä vääntyy kieroon sieltä missä se ottaa kiinni karvaan, ja väärin päin höylätessä oikenee takaisin. Parin taitoksen jälkeen terän kärki katkeaa ja terään tulee kolo, ja terä ei enää leikkaa kunnolla siltä kohdin. Juuri se 3-4 kuukautta menee samalla terällä, mutta sen jälkeen alkaa jo naamassa tuntua. Jos on hennommat jouhet tai harvempi höyläystahti niin voin uskoa, että kestää kauemminkin, Erkko valaisee Como.fi:lle.

-Tietysti 3-4 kuukaudessa ehtii jo tottua siihen, että terä raastaa hieman, joten jos kelpaa, niin miksi ei voisi käyttää samaa tylsää terää vuosikausia – mutta kokeile 4 kuukautta vanhaa terää ja uutta rinnakkain, niin et varmasti sano, että on yhtä terävä kuin uusi.

Lisää luettavaa