Nyt tulee upea persehieronta!

10.11.2016

Comon toimittaja tekee pitkää päivää ja istumatyötä. Selvähän se että paikat puutuvat ja jumittuvat.

Jossain vaiheessa autolla ajaminen alkoi muuttua vastenmieliseksi, sillä takamusta jomotti ja taisipa homma säteillä vähän jalkaankin. Perusiskiasta se ei kuitenkaan Lääkäri Googlen mukaan tuntunut olevan.

Sitten Comon toimittaja kuuli persehieronnasta.

Anteeksi mistä?

Persehieronnasta.

 

Varaudu itkemään!

 

Moni istumatyöläinen tai vastaavasti urheilijakin voi kärsiä niin kutsutusta Piriformis-syndroomasta. Sen tyypillisiä oireita ovat kipu, puutuminen ja pistely. Piriformis-syndrooma sijaitsee yleensä pakaran alueella, mutta se voi säteillä pitkällekin jalkaan.

Aika fysioterapeutille tai hierojalle voi poistaa ongelmat. Siellä pannaan nimittäin persettä käsitellen. Comon toimittajakin lampsi kiltisti persehierojalle, joka käsitteli kankun aluetta ja vähän muutakin. Tarkoitamme tässä yhteydessä reisiä ja jalkoja yleisemminkin. Oikein pätevä vanhempi naishieroja oli.

Kipu oli kova, myönnetään. Iso mies meinasi itkeä hierontapöydällä. Mutta homma ei todellakaan mennyt perseelleen, päinvastoin.

Ninpä vain persehieronnasta on ollut todellista apua. Olo on kuin nuorella perseenkantajalla. Kaikkien istumatyöläisten pitäisi oppia venyttelemään itsenäisesti ja piipahtaa hierojalla jo ennaltaehkäisevästi. Suomalaisten vika on hierojan kommentin mukaan se, että hoidetaan vaivaa, vaikka pitäisi hoitaa sitä, ettei vaiva koskaan pääsisi pukkaamaan päälle.

Lisää luettavaa