Turku vaipuu huomenna keskiajalle – asialle on kuitenkin järkevä selitys

Turussa tapahtuu!

28.06.2023

Keskiaikaisia markkinoita vietetään tästä kesästä eteenpäin Keskiajan Turku -nimellä. Turun Suurtorin keskiaika ry:n lisäksi ohjelmaa tuottavat myös Rohan Tallit, Turun tuomiokirkkoseurakunta, Aboa Vetus Ars Nova -museo ja Turun linna. Tapahtumaa vietetään 29.6.-2.7.2023.

Tänä vuonna Vanhalla Suurtorilla eletään vuotta 1370. Ammattivetoisen harrastajateatterisesityksen kuvittamana saadaankin kurkistaa kunnolla keskiaikaiseen Turkuun. Tämän vuoden markkinanäytelmän on käsikirjoittanut Petra Lähde ja ohjannut Riina Salmi.

Myös Aura of Puppetsin taidokkaista nukketeatterialan ammattilaisista koostuva työryhmä tuo omaa erikoisosaamistaan rikastuttamaan tämän vuoden markkinaelämystä. Esitys on osa Turun Suurtorin keskiaika ry:n ja Aura of Puppetsin osallistavaa yhteistyöhanketta.

Tapahtuma levittäytyy ensi kertaa myös reilusti Vanhan Suurtorin rajojen ulkopuolelle, kun kaksipäiväinen Elävöitetty pyhiinvaellus lähtee matkaan torstaina Lemun kirkolta kohti Turun Tuomiokirkkoa. Elävöitetyllä pyhiinvaelluksella on mukana opas, joka avaa mm. pyhiinvaelluksen tarkoitusta keskiajalla ja vaeltajilla on ilo päästä seuraamaan vaelluksen aikana esitettäviä näytelmiä sekä tietoiskuja. Vaelluksen yleisöpaikat ovat täynnä.

Tuttuun tapaan markkinoiden ohjelmaan kuuluu myös musiikki ja tanssi. Keskiajan rytmeistä alueella saa nauttia jokaisena markkinapäivänä. Perheen pienimpiä ei myöskään ole unohdettu, rakastettu Lasten Puhdepiha on avoinna markkinoiden ajan, ja sunnuntaina tutustutaan suomalaisiin perinnesoittimiin ja kansanmusiikkiin Kulttuuriosuuskunta Uulun toteuttaman Muurikki ja metsän väki -satuseikkailun mukana.

Keskiajan Turun koko ohjelman löydät täältä.

Lisää luettavaa