Tuska-festivaalit alkavat viikonloppuna Helsingissä – lue täältä tietopaketti festivaalikävijöille!

Voi Tuskan parahdus!

26.06.2024

Tuska-festivaalia vietetään Helsingin Suvilahdessa tällä viikolla perjantaista 28. päivä kesäkuuta aina sunnuntaihin 30. kesäkuuta saakka.  Esiintymässä nähdään muun muassa Pendulum, Bring Me The Horizon, Parkway Drive, Dimmu Borgir, Kerry King, Opeth ja monia muita metalliyhtyeitä.

Alta löydät tietoa festivaalin käytännön järjestelyistä. Enemmän infoa löydät Tuskan verkkosivuilta täältä.

*

Ohjelma ja aikataulut

Festivaalialue on auki perjantaina 28.6. klo 14–01, lauantaina 27.6. klo 13–01 ja sunnuntaina 30.6. klo 14–00. Jokaisen päivän viimeinen artisti lopettaa esityksensä noin tuntia ennen porttien sulkeutumista.

Kätevintä on ladata Tuska-sovellus, jossa voi rakentaa oman festariaikataulun muistutuksineen päivineen.

Saapuminen ja poistuminen

Yleisöportti sijaitsee lähellä Kauppakeskus Rediä, Koksikadun ja Leonkadun risteyksen tuntumassa.

Tuska-organisaatio suosittelee saapumaan paikalle julkisilla kulkuvälineillä, esimerkiksi metrolla Kalasataman metroasemalle. Metroliikenne kulkee perjantai- ja lauantaiyönä kaksi tuntia normaalia pidempään. Kannattaa kuitenkin varata liikkumiseen aikaa ja ottaa huomioon, että esimerkiksi Rautatientorin metroasema on parhaillaan suljettuna. Kalasatamaan on myös useita bussiyhteyksiä.

Rannekkeenvaihto

Tuskaan odotetaan tänä vuonna yli 60 tuhatta kävijää. Ruuhkien välttämiseksi Tuska suosittelee vaihtamaan liput rannekkeisiin jo festivaalia edeltävinä päivinä, mikäli mahdollista. Ennakkorannekkeenvaihto avataan huomenna tiistaina.

Kaikki liput vaihdetaan rannekkeisiin. Jokainen lippu tulee vaihtaa rannekkeeseen henkilökohtaisesti. Rannekkeenvaihto tapahtuu Tuska Check In -pisteessä, kauppakeskus Redin 2. kerroksessa. Tuska Check Iniin kulkee opastettu reitti Kalasataman metroaseman laitureiden Redin puoleisten liukuportaiden luota.

Liput ja ikäraja

Lipunmyynti on ollut vilkasta ja VIP-liput on myyty jo loppuun. Muita lipputyyppejä on vielä saatavilla ja ne ovat myynnissä Tuskan virallisten lipunmyyntikumppanien verkostoissa Tiketissä, Ticketmasterissa ja Lippu.fi:ssä.

Tuskan ikäraja on 18 vuotta. Sunnuntaina 30.6. klo 14–18 vietetään Pikku-Tuskaa, jolloin lapset (0-12v) ovat tervetulleita Tuskan festivaalialueelle lipullisen aikuisen mukana.

Turvallisuus ja esteettömyys

Festivaalialueen sisääntuloporteilla tehdään rannekkeentarkastuksen yhteydessä turvatarkastus. Tavaroita voi myös jättää säilytykseen narikkaan.

Tuskassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Alueella työskentelee iso joukko tapahtumaturvallisuuden ammattilaisia, joiden puoleen kannattaa kääntyä mahdollisissa ongelmatilanteissa. Myös yhdenvertaisuus- ja häirintäyhteyshenkilöt päivystävät paikan päällä koko festivaalin ajan. Esteettömyydestä ja saavutettavuudesta löytyy lisätietoa Tuskan sivuilta.

Festivaalialueen kartta

Festivaalialueen suunnitteluun on tehty monenlaisia päivityksiä. Alueen kartta löytyy Tuskan sivuilta.

Lisää luettavaa