Uhkasakko rajoittaa bloggari Maria Nordinin toimia – väittää nyt ”kiitollisuuden tilan” auttavan koronavirukseen

AOP

Uskotko?

Viime vuoden marraskuussa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes päätti asettaa bloggari Maria Nordinille 100 000 euron uhkasakon hänen kurssinsa takia.

Kurssin markkinoinnissa oli Tukesin mukaan annettu ymmärtää, että se auttaa monenlaisiin vakaviin sairauksiin, vaikkei sillä ollut minkäänlaista lääketieteellisiä perusteita. Yle kertoi asiasta sivuillaan täällä.

”Tukes on antanut päätöksen, jossa se kieltää Maria Nordinia markkinoimasta verkkokurssiaan terveydelle haitallisilla väitteillä ja ohjeilla. Päätöksen mukaan Tukes kieltää palveluntarjoajaa esittämästä palvelun yhteydessä sellaisia ohjeita tai väitteitä, jotka voivat aiheuttaa terveydellistä vaaraa. Kielto sisältää siis muutakin kuin markkinoinnin”, Ylen uutisessa kerrotaan.

Maria Nordin on jatkanut kohua herättäneitä lausuntojaan tuonkin jälkeen. Viimeisimmässä Instagram-kirjoituksessaan hän sanoo, miten ”kiitollisuuden tila” auttaa siihen, ettei ihminen saa koronavirusta.

”Tästä ei selviä taistelemalla. Taistelemalla ja desinfioimalla tuhoamme itseämme.

Me olemme yhtä mikrobien kanssa. Mitä enemmän mikrobeja, sen terveempiä olemme. Sairaus on aina yhteydessä häiriintyneeseen mikrobistoon (vähemmän lajeja ja vähemmän mikrobeja). Mitä enemmän erilaisia mikrobeja immuuni-identiteetti hyväksyy osaksi minuutta, sen parempi. Ja tähän vaikuttaa oma sisäinen tilasi. Mitä enemmän kiitollisuuden tilassa olet, sen vähemmän taistelet ympäristöä vastaan, sitä vähemmän pelkoa ja stressiä koet. Tämä vaikuttaa suoraan vastustuskykyysi.

Kun olet kiitollisuuden tilassa, ihosi, keuhojesi, limakalvojesi ja kaikkien kehon pintojen mikrobit tekevät kaikkensa suojellakseen Sinua”, Maria kertoo.

Katso postaus alta. Myös Marian Twitter-tilillä käydään asiasta kiivasta keskustelua. Siihen löydät linkin kuvan alta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Tästä ei selviä taistelemalla. Taistelemalla ja desinfioimalla tuhoamme itseämme. Me olemme yhtä mikrobien kanssa. Mitä enemmän mikrobeja, sen terveempiä olemme. Sairaus on aina yhteydessä häiriintyneeseen mikrobistoon (vähemmän lajeja ja vähemmän mikrobeja). Mitä enemmän erilaisia mikrobeja immuuni-identiteetti hyväksyy osaksi minuutta, sen parempi. Ja tähän vaikuttaa oma sisäinen tilasi. Mitä enemmän kiitollisuuden tilassa olet, sen vähemmän taistelet ympäristöä vastaan, sitä vähemmän pelkoa ja stressiä koet. Tämä vaikuttaa suoraan vastustuskykyysi. Kun olet kiitollisuuden tilassa, ihosi, keuhojesi, limakalvojesi ja kaikkien kehon pintojen mikrobit tekevät kaikkensa suojellakseen Sinua. Muista. Luonto ei ole vaarallinen. Ympäristö ei ole vaarallinen. Muut ihmiset eivät ole vaarallisia. Sinä et ole vaarallinen. Olemme kaikki yhtä. Stoorissa lisää aiheesta. Ps. Tämä ei ole minkäänlainen hoito-ohje, eikä kehoitus olla noudattamatta mitään virallisten tahojen ohjeita. Kyse on muutoksesta mielen tasolla. Ajatukset, asenteet ja uskomukset vaikuttavat kehoihimme fyysisellä tasolla.

Henkilön Maria Nordin (@marianordin.freetoheal) jakama julkaisu

Aiheet: