Uusi FB-ilmiö kavaltaa suomalaisteinit – omat äidit asialla!

Toisen ihmisen kuvan julkaiseminen luvatta internetissä, ja varsinkin alaikäisen, saattaa käydä kalliiksi. Tietenkin asia riippuu myös yhteydestä. Mutta entäs kun alaikäisen huoltaja julkaisee kuvan omasta lapsestaan?

Silloin asia on vähän eri.

Nyt meneillään näyttäisi olevan ilmiö, jossa Facebook on valjastettu niin kutsuttujen teinikarkulaisten kiinni saamiseksi. Aikojen alusta nuoret ovat ottaneet kotoaan ja myös lastenkodeista hatkat. Mutta nyt sosiaalinen media ei enää ole vain nuorten – se on myös äitien. Äidit laittavat karkulaisista kuvia someen edesauttaakseen nappulansa löytymistä.

Tuorein esimerkki löytyy vantaalaisesta Puskaradiosta.

-JAKAKAA! Eli Benjamin karannut tänään Hyvinkäältä jälleen kerran. Ikää 12 vuotta (näyttää noin 15v). Tällä hetkellä todennäköisesti jossain Koivukylässä (Vantaalla). Päällä mustat farkut, musta pään yli vedettävä huppari, musta nahkatakki, mustat kengät. Hiukset tummanruskeat. Liikkuu luultavasti tytön seurassa, jolla mustat vaatteet ja mustat hiukset. Havainnoista yhteydessä poliisiin, mun numeroon jne. (lapsesta tehty virka-apupyyntö), kirjoittaa muuan äiti.

Luonnollisesti jaossa on myös kuva.

 

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut