Vain Suomessa voi olla jotain näin typerää: Mies ajoi pitkän matkaa tietä pitkin – lähes perillä ilmoitus: Tie suljettu, kiertotie 28 km

-Kyllähän siinä pääsi v-alkuinen kirosana, eikä se ollut valtatie, mies sanoo.

Satakunnassa ajelulla ollut suomalaismies törmäsi erikoisuuteen.

-Olin tulossa Parkanosta ja menossa Honkajoelle, ajoin Karvian kautta, hän selvittää Comolle.

-Karvialta kääntyy tie Honkajoelle. Kyltin mukaan matkaa on 17 kilometriä. Lähdin ajamaan. Ehdin ajaa yli kymmenen kilometriä, kun näin edessäni keltapunaista. Tietyö, ajattelin. Mutta eipä ollutkaan.

Tie oli kokonaan suljettu kilometrien matkalta. Ei saanut ajaa piiruakaan eteenpäin. Oikealle oli kirjoitettu kyltti kiertotiestä.

-Olin ihan äimänä. En oikein ymmärtänyt mistään mitään. Kiertotien pituudeksi kerrottiin 28 kilometriä. Mitä ihmettä, mietin siinä pökerryksissäni. Matkaa Honkajoelle oli arviolta 6 kilometriä, ja minun olisi pitänyt kiertää 28 kilometriä jonnekin. Niinkö? Olen turisti, joten ei minulle ainakaan auennut mikään muu kuin se, että tästä et pääse ja kiertotiellä on helvetinmoinen kilometrimäärä. Lentääkö siinä olisi pitänyt. En lähtenyt mitään kinttupolkuja ja hiekkateitä kyntämään.

Ei auttanut kuin palata takaisin sinne mistä lähtikin. Kiertomatkaa tulikin sitten aika paljon, sillä mies ajoi tuttua tietä Kankaanpäähän ja sieltä Honkajoelle.

-Mutta yksi asia tässä nyt vähän ihmetytti. Siellä Karvian päässä, josta tuo tie Honkajoelle lähtee, ei ollut minkäänlaista kylttiä siitä että tie on suljettu, eikä perille pääse. Onhan tämä nyt erikoista, että ihmistä ajatetaan lähes perille asti vain kertoakseen että moi, tästä et sitten autollasi pääsekään, kierrä 28 kilometriä. Vain Suomessa, mies sadattelee.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut