Valepoliisipomo kiinni Pirkanmaalla – joukko ehti huijata 250 000 euroa

Vangittiin.

15.11.2022

Pirkanmaan käräjäoikeus on vanginnut noin kolmekymmentävuotiaan miehen epäiltynä valepoliisitoiminnan petosorganisaation johtamisesta.

Poliisin nykytietojen mukaan organisaatioon liittyy noin 40 henkilöä. Rikosvahinko on kokonaisuudessaan noin 250 000 euroa. Uhreja on toistakymmentä ja he asuvat eri puolilla Suomea. Poliisi aloitti sarjan tutkinnan kesällä.

Sisä-Suomen poliisi tutkii petossarjaa, jossa on kyse niin kutsutuista valepoliisipetoksista. Näissä petoksissa rikollinen soittaa iäkkäille ihmisille ja esiintyy poliisina. Soiton aikana rikollinen pyrkii saamaan uhrin pankkitunnukset haltuun, minkä jälkeen uhrin tileiltä siirretään rahaa luvattomasti eteenpäin.

Tyypillisesti rahat siirretään asiaa varten erikseen rekrytoitujen henkilöiden tilille, joiden tehtävänä on toimia asiassa rahanpesijöinä ja välittää rikoksella hankittu omaisuus eteenpäin organisaatiossa.

Erehdyttäjät toimivat hyvin ammattimaisesti ja ovat puheluissaan aina erittäin vakuuttavia. Oikea poliisi ei kuitenkaan koskaan kysy puhelimitse eikä muutenkaan kirjautumistietoja pankkipalveluihin, eikä niitä tule koskaan luovuttaa kenellekään tuntemattomalle, korostaa Sisä-Suomen poliisi.

 

Lisää luettavaa