Oiva-raportti tuo elintarvikealan yritysten valvontatulokset kuluttajien tietoon sitä mukaa, kun elintarvikevalvontaviranomaiset tekevät tarkastuksia. Tiedot ovat täysin julkisia, ja ne luovat ulospäin läpinäkyvyyttä ravintolatoimijoista.
Tänä vuonna, huhtikuussa, tarkastajat rantautuivat Kape Aihisen Robusto-nimiseen Helsingin Punavuoren Merikorttelissa sijaitsevaan ravintolaan. Yrityksellä on myös toinen omistaja, Olli Kolu.
Robuston kehutaan tuovan klassisesta gastronomiasta ponnistavan ruoan ja eri sesonkien maut lautaselle – pientä pilkettä silmäkulmassa unohtamatta.
Huhtikuussa viranomainen löysi kuitenkin ravintolasta huomautettavaa. Se kehotti tarkkaavaisuuteen elintarvikkeiden lämpötilojen hallinnassa.
Kylmäketju ja ruokien oikeaoppinen säilytys tietyissä lämpötiloissa on ravintoloille ehdoton edellytys, jotta ikäviltä ruokamyrkytyksiltä – esimerkiksi – vältyttäisiin.
Oiva-raporttiin merkittiin siis korjattavaa, eikä ravintola saanut huhtikuussa hymynaamaa itselleen.
Kahden viikon kuluttua tarkistus uusittiin, ja kaikki oli laitettu kuntoon.
Aiemminkin näin on käynyt. Lue:
Lue myös: Kape Aihisen ravintolalle terveystarkastalta noottia – korjasi heti virheensä kuntoon
Tämä juttu on osa Comon sarjaa, jossa käymme läpi julkkisravintoloitsijoiden ravintoloiden pärjäämistä alati kärjistyvässä hygieniakilpailussa.