Kari ”Kape” Aihinen on suomalainen kokki, keittiömestari, keittokirjailija, tv-esiintyjä ja ravintoloitsija. Hän omistaa kaksi ravintolaa: Ravintola Rosterin Turussa ja Ravintola Robuston Helsingissä.
Oiva-raportti taas on elintarviketurvallisuutta koskeva täysin julkinen tarkastusraportti, jonka tarkoituksena on tiedottaa kuluttajille elintarvikealan toimijan, kuten ravintolan, kahvilan, elintarvikekaupan tai ruokatehtaan, hygieniasta ja elintarviketurvallisuudesta. Se on osa Suomen elintarvikevalvontajärjestelmää ja sen kehitti Ruokavirasto.
Aihisen omistamaan helsinkiläiseen Robustoon tehtiin viimeisin tarkastus tammikuussa. Se sai yhdeksänkohtaisessa arvioinnissa kaikista parhaimmat arvosanat eli leveimmät hymynaamat.
Turussa sijaitsevan Rosterin tarkastuksessa viime vuonna sen sijaan löytyi korjattavaa. Tämä arvosana tuli marraskuussa 2023 kohdassa ”elintarvikkeiden tutkimukset”. Moni tarkastettu asia oli oivallisessa kunnossa, mutta henkilökunnan toiminta ja koulutus tipahti vain kohtaan ”hyvä”, samoin oli tilojen ja pintojen puhtauden ja omavalvonnan kohdalla.
Lue myös: Nyt tulee MasterChef Suomen erikoiskausi! Nämä 8 julkkista kisaavat jouluruuissa
Lue myös: Heli Palsanmäki yllättää – tällaisen gourmee-aterian loihti!
Kuukauden päästä ravintolan yleisarvosanaksi tuli jo ”hyvä” eikä korjattavaa löytynyt. Muutamat kohdat olivat jo saaneet jopa ”oivallinen”-merkinnän.
Tämä juttu on osa Comon sarjaa, jossa käymme läpi julkkisravintoloitsijoiden ravintoloiden pärjäämistä alati kärjistyvässä hygieniakilpailussa.