Virolaisia työntekijöitä tarvittaisiin rutkasti enemmän – hikeentynyt viesti antoi suomalaisten kuulla kunniansa

”On se perkele.”

On se perkele, kirjoittaa Facebookin vanhempainryhmässä perheenisä, joka kiroaa suomalaisten pienfirmojen aikaansaamattomuutta.

-Jos on noin kiirettä niin kai sitten meidän täytyy hyväksyä se, että virolaiset tulevat auttamaan. Ainahan meillä vastustetaan ulkomaista työvoimaa, mutta kun ei nämä paikalliset yrittäjävesselit saa mitään aikaan. Onko sitten kiire vai mikä, suomii perheenisä.

Hänellä on kaksi esimerkkiä. Ilmalämpöpumppu piti asentaa. Vesikouru piti vaihtaa. Molemmista tuli kuulemma farssi. Ensimmäinen valitteli kiireitään ja lupaili, ja sitten kun vihdoin tuli paikalle, asensi pumpun seinään, ja sehän alkoi resonoida. Sitten alkoi telineen odottelu. Kesti ja kesti. Homma oli maalissa vasta kahden kuukauden päästä.

-Käsittämätöntä! Nyt taas olen yrittänyt saada vesikourun asentajaa toista kuukautta. Ensimmäisen viestin sain ja lähetin sen perusteella tarkemmat tiedot, mutta nyt ei kuulu taas mitään. Olen kolmesti pyytänyt kuittaamaan että otatteko te työn vai ette, niin voin siirtyä seuraavaan. Miksi mikään ei etene? Ovatko nämä laiskoja vai niin ylityöllistettyjä että virolaiset pitää kutsua apuun? mies pasmentaa.

Monilla muillakin on kokemusta niin rakennus- kuin jälleenkorjaushommien toimimattomuudesta.

-Kai se sitten niin on että töitä on liikaa. Kyllä siinä tilanteessa olisi muutamille ulkomaalaisille toimijoillekin lisää tilaa, eräs komppaa.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut