Ilmoitus: Voiko deittailua oppia kirjoista?

Deittailusta puhutaan ehkä enemmän kuin koskaan ja moni etsii kumppaniaan netistä. Nettideittailusta on tullut ilmiö, joka on pysynyt deittailussa jo vuosikymmeniä. Deittailusta on tehty myös kirjoja, mutta voiko siitä oppia lukemalla?

28.11.2022

Mainos: Deittisovellus.com

Deittailu on siirtynyt lähes pysyvästi verkkoon, jossa voi päteä erilaiset käytännöt ja lainalaisuudet kuin niin sanotussa perinteisessä deittailussa. Ensimmäinen kommunikaatio käydään lähes poikkeuksetta kirjoittaen, jolloin itsensä ilmaiseminen ja toisen ymmärtäminen ovat erilaisia kuin netin ulkopuolella.

Nettideittailua harrastettiin ensin tietokoneilla, mutta nykyisin suuri osa tapahtuu mobiilisti. Moni deittisovellus pitää sisällään lukuisia eri kohtaamisia ja keskusteluita, joissa toiveena olisi jotain enemmänkin. Valitettavasti usea potentiaalinen suhde tyrehtyy syystä tai toisesta ja moni on alkanut jakaa kokemuksia muun muassa kirjoihin.

Deittailusta on tullut kiinnostavaa

Deittailu on tunnetusti erittäin henkilökohtainen asia, eikä kaikkea haluta paljastaa. Media on kuitenkin pullollaan erilaista deittailuun liittyvää sisältöä. Ihminen voi kuunnella esimerkiksi podcasteja, joissa tunnetut vaikuttajat kertovat tarinoitaan treffeistään. Niissä voi saada lohtua ja vertaistukea.

Jotkut asemoituvat deittailun asiantuntijoiksi, minkä osana kuuluu kirjan kirjoittaminen. Kirjoissa käsitellään podcastien tapaan omia kokemuksia ja havaintoja deittailusta, lisäksi niihin voidaan ujuttaa muidenkien kokemuksia ja asiantuntijoiden mietteitä.

Jotkut kirjat ovat olleet myyntimenestyksiä ja sinkkupäiväkirjoista on tullut uusia painoksia ja versioita. Erään tunnetun deittailusankarin käänteistä on tehty jopa teatteriversio, jossa deittailun viidakkoa on päässyt tarkastelemaan oikealta lavalta.

Kannattaako deittikirjojen lukeminen?

Lukeminen kannattaa aina, sanotaan. Eli periaatteessa deittikirjojakin voi lukea, jos haluaa avartaa maailmaansa ja tietää muiden kokemuksista itseään kiinnostavassa aiheessa. Deittikirjoja on taatusti monenlaisia ja niiden taso sekä laatu vaihtelevat muiden kirjatyyppien tapaan.

Niistä voi saada aiemmin mainittua vertaistukea, jos pieleen menneet treffit jäävät harmittamaan pidemmäksi aikaan. Lisäksi niistä voi oppia jotain uutta ja hyödyllistä. Hyvä asia on, jos niissä on myös asiantuntijoiden näkökulmaa aiheeseen.

Niitä kannattaa kuitenkin lukea maltilla ja ensisijaisesti viihteen vuoksi. Turhan suoria johtopäätöksiä ei kannata tehdä, koska emme koskaan tiedä, mikä loppujen lopuksi kirjassa on totta ja mikä ei. Vaikka kirjat luokiteltaisiin tietokirjoiksi, niin kyseessä on todennäköisesti kirjoittajan subjektiivinen ja henkilökohtainen näkemys asiasta.

Missä miesten deittikirjat?

Deittikirjat ja siihen kuuluva mediasisältö näyttäisi olevan suunnattu lähes täysin naisille. Naiset jakavat luultavasti mielellään omia kokemuksia toisille ja pohtivat yhdessä asiaa. Moni deittikirja on naisen kirjoittama ja se on suunnattu heteronaiselle. Niissä jaetaan myös vinkkejä, miten saavuttaa miehen huomio ja löytää se oikea.

Miesten deittikirjoja saa etsiä melkeinpä suurennuslasin kanssa. Niitä on tarjolla huomattavasti vähemmän, jos tilannetta vertaa naisten tilanteeseen. Tämä antaa mielikuvan, että deittailu olisi yksinomaan naisten heiniä ja vain naisella on paine ja kiire löytää itselleen kumppani.

Miesten deittikirjat olisivat raikas tuulahdus koko deittailuskenelle. Silloin saataisiin moninaisempia ääniä kuuluviin ja se hyödyttäisi todennäköisesti naistenkin deittailukuvioita. Lisäksi kannattaa muistaa, ettei deittailu ole ainoastaan nuorten aikuisten hupia. Deittimarkkinoilla on paljon vanhempaakin väkeä ja esimerkiksi 40treffit voivat saada yllättävän suurta kysyntää.

Lisää luettavaa