Mainos: Kulutusluottojen vertailu kannattaa

Kulutusluotto on useimmiten vakuudeton laina tai joustoluotto, jota haetaan erilaisten hankintojen tekemistä varten tai yleisemmin arjen kulutusta varten.

10.08.2023

Mainos: Matchbanker.fi

Kulutusluottojen hinnoittelu vaihtelee, ja sama hakija voi saada hinnan suhteen eri suuruisia tarjouksia eri toimijoilta. Lainojen vertailu kannattaa, koska vain siten on mahdollista löytää eri lainatarjousten joukosta edullisin.

Lainatarjoukset voi vertailla itse tai vertailuun voi hyödyntää vertailupalvelua. Tällaiset palvelut, kuten Matchbanker, tekevät lainavertailun helpoksi hakijoille. Vertailupalvelun hyödyntäminen voikin säästää hakijalta aikaa, kun tietoa lainantarjoajista ja lainatuotteista löytyy yhdestä paikasta.

Kulutusluotto on yleensä vakuudeton laina tai joustoluotto

Kulutusluotto on yleensä vakuudeton laina tai luotto, jota haetaan netistä. Kulutusluottoa haetaan usein arjen kulutusta varten tai silloin, kun harkitaan suurempia hankintoja. Sekä vakuudetonta lainaa että joustoluottoa voidaan hakea ilman takaajia tai vakuuksia. Hakemuksen käsittelyssä hyödynnetään automaattista päätöksentekoa, mikä mahdollistaa nopean vastauksen.

Vakuudeton laina on kertaluontoinen eli se maksetaan kerralla lainan hakijan tilille. Lainasumman voi käyttää haluamallaan tavalla, minkä jälkeen laina maksetaan sovitussa ajassa takaisin.

Joustoluotto on puolestaan jatkuva ja se muistuttaa paljon luottokorttia. Hakijalle myönnetään joustoluottotili tietyllä luottorajalla, minkä jälkeen sieltä voi nostaa lainaa haluamansa suuruisissa osissa juuri silloin, kun itse tarvitsee. Käytettyä lainasummaa lyhennetään osissa, mutta lyhennetty pääoma on tarvittaessa uudelleen nostettavissa käyttöön.

Kilpailuttamisen tarkoituksena on löytää edullisin vaihtoehto

Lainojen kilpailuttaminen on tärkeää, jotta voi löytää itselleen sopivan, edullisen lainan tai luoton. Kilpailuttamisen tarkoituksena on vertailla eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamia lainoja, ja valita niiden joukosta itselleen sopivin vaihtoehto.

Lainoja vertaillessa pyydetään tarjous useammalta lainantarjoajalta ja vertaillaan näitä toisiinsa. Lainavertailun tavoitteena on yleensä löytää näiden joukosta kaikkein edullisin lainatarjous.

Lainaan liittyy usein korkoprosentin lisäksi myös muita kustannuksia, joita voivat olla esimerkiksi tilinhoitomaksut ja laskutuslisä. Kun lähtee vertailemaan lainatarjouksia toisiinsa, kannattaa siinä hyödyntää lainatarjouksista löytyvää todellista vuosikorkoa. Tämä kertoo parhaiten lainan kokonaiskustannuksista, koska se huomioi korkoprosentin lisäksi myös muut lainan kulut. Yleensä lainatarjousten joukosta kannattaa valita se, jonka todellinen vuosikorko on edullisin.

Vertailupalvelut auttavat kilpailuttamaan

Erilaiset vertailupalvelut ovat erinomainen työkalu silloin, kun halutaan vertailla eri tuotteita ja palveluita. Ne auttavat hakijoita löytämään tietoa eri toimijoiden tarjoamista tuotteista sekä lainoihin liittyvistä ehdoista.

Vertailusivustojen käyttö on yleensä hakijalle maksutonta, eikä lainatarjousten vertailu velvoita hyväksymään niitä. Tarjouksiin voikin tutustua rauhassa, ja mikäli yksikään niistä ei miellytä, ei niitä ole pakko hyväksyä.

Lainojen kilpailuttamisen tarkoituksena on vertailla eri lainatarjouksia keskenään. Yleensä vertaillaan lainan kustannuksia, mutta kannattaa kiinnittää huomiota myös lainaehtoihin. Lainasummasta riippuen kilpailuttamalla voi saavuttaa kymmenien tai jopa satojen eurojen säästön lainan tai luoton takaisinmaksun aikana, joten se todella kannattaa. Lainojen vertailu on helpointa erilaisten vertailupalveluiden kautta, jotka ovat hakijoille yleensä täysin maksuttomia.

Lisää luettavaa