Salakuljettaja

02.04.2012

Aikansa yksi parhaista salakuljettajista Chris Farraday (Mark Wahlberg) on vetäytynyt rikosten parista, ja elättää vaimoaan sekä lapsiaan turvalaitteita asentavalla yrityksellään.

Chrisin nuori veli Andy on valinnut veljensä lailla salakuljettajan uran. Kun huumeiden salakuljetuskeikka epäonnistuu, jää Andy velkaa gangsteri Tim Briggsille (Giovanni Ribisi). Chris yrittää sovitella Briggsin kanssa takaisinmaksusta, mutta yritykset jäävät turhiksi. Rahojen pikaista hankintaa varten Chris joutuu palaamaan salakuljettajaksi vielä viimeiselle keikalle. Keikka suuntautuu Panamaan, josta on tarkoitus tuoda Yhdysvaltoihin väärennettyä rahaa. Samalla kotiin jäänyt perhe on vaarassa, sillä aggressiivisten velkojien lisäksi pelissä on yllättäväkin taho, joka laittaa kapuloita Chrisin rattaisiin.

Jännittävä toimintaelokuva on islantilaisen Reykjavík-Rotterdamin uusintaversio. Vuonna 2008 tehty elokuva oli yksi maan isobudjettisimpia elokuvia, jossa nähtiin iso kattaus maan eturivin näyttelijöitä. Alkuperäisen pääosassa nähty Baltasar Kormákur on myöskin ohjannut uuden version.

Mikael Helenius

(Contraband)
Ohjaus: Baltasar Kormákur
Pääosissa: Mark Wahlberg, Giovanni Ribisi, Kate Beckinsale
Ensi-ilta: 16.3.

Lisää luettavaa