Titanic 3D

02.04.2012

Tähän mennessä parhaan 3D-elokuvan Avatar ohjannut James Cameron palaa päivittämään vanhaa materiaaliaan kolmanteen ulottuvuuteen. Saman on tehnyt ohjaajakollega George Lucas, joka toi juuri teattereihin Star Wars: Episodi 1 – Pimeä Uhkan 3D:nä.

Vuonna 1997 julkaistu Titanic oli jymyhitti, joka kirjoitti uusiksi lukuisia lipputuottoennätyksiä uusiksi ympäri maailman. Titanic oli ensimmäinen elokuva, jonka tuotot nousivat yli miljardiin dollariin. Otettaessa inflaatio huomioon on se kautta aikain kuudenneksi eniten tuottanut elokuva.

Köyhempää kansaa edustaneen Jack Dawsonin (Leonardo DiCaprio) ja rikkaamman Rose DeWitt Bukaterin (Kate Winslet) tuomittu rakkaustarina jäävuoreen törmänneen laivan uumenissa pokkasi myöskin neljätoista Oscar-ehdokkuutta, joista se voitti yhdessätoista kategoriassa. Samaan lukuun ovat päässeet ainoastaan Ben-Hur (1959) ja Taru Sormusten Herrasta: Kuninkaan paluu (2003).

Muutenkin ikoniseen asemaan kohonnut elokuva muistetaan myöskin sen soundtrackilta löytyvän Céline Dionin siirappisen täsmähittiballadin My Heart Will Go On myötä.

Mikael Helenius

Ohjaus: James Cameron
Pääosissa: Leonard DiCaprio, Kate Winslet
Ensi-ilta: 6.4.

Lisää luettavaa