Omaperäinen ja hauska – Arvostelussa The Legend of Zelda: Tri Force Heroes

18.01.2016

Nintendon legendaarinen huppupää Link palaa seikkailemaan Nintendo 3DS -käsikonsolille yhteistyöhön perustuvan uutuuden myötä. 25 vuotta sitten Super Nintendolle julkaistun A Link to the Pastin ja kolmen vuoden takaisen 3DS-peli A Link Between the Worldsin jatko-osassa Link voi seikkailla jopa kolmena hahmona ja kolmen pelaajan yhtäaikaisessa ohjauksessa.

Höntti juoni vie kolme erivärisiin pukuihin sonnustautunutta Linkiä muotitietoiseen Hytopiaan, jonka prinsessa Styla on joutunut karmaisevan kirouksen uhriksi: Styla-parka on joutunut synkän mustan ja ikävän ruman puvun sisään! Kaiken takana on tietenkin ilkeä noita. Kolmikon tehtävänä on etsiä pääpahis ja vapauttaa prinsessa hirvittävän mauttomuuden kahleista.

www-ZeldaTriForceHeroes-revikka1

Yläviistosta kuvattu The Legend of Zelda: Tri Force Heroes sisältää kahdeksan aluetta, joista jokainen sisältää neljä kenttää. Alueiden lopussa odottavat perinteiset pomotappelut. Kentät itsessään eivät ole kovinkaan pitkiä, mutta pulmien ratkaiseminen kasvattaa pelin parissa vietettäviä tunteja.

Linkit liikkuvat Circle Pad -tatilla ja toimintanäppäimillä hahmot ampuvat jousipyssyllä, heittävät pommeja, keräävät esineitä ja muodostavat toteemeja. Hahmojen vaihtelu tapahtuu yksinpelissä puolestaan kosketusnäytön kautta.

www-ZeldaTriForceHeroes-revikka2

Hauskana erikoisuutena ja itse asiassa elinehtona pelin läpäisemiselle kolme hupullista sankariamme voivat luoda “toteemin” nousemalla toistensa olkapäille. Kolmikko voi näin teilata isompia vastustajia. Toteemina Linkit ratkaisevat myös etenemiseen välttämättömiä puzzleja, jolloin pelaajan aivonystyröille riittää mukavaa pohdintaa pitkäksi aikaa. Kontrolleissa ei ole moitittavaa, vaikkakin erityisesti toteemin käskyttäminen vaatii aluksi totuttelua.

Yhteistyötila on The Legend of Zelda: Tri Force Heroesin suola, joten Nintendo on hionut pelattavuuden huippuunsa. Ohjaus on luontevaa ja pelaaja saa syyttää virheistä itseään, vaikka vaikeusaste kasvaakin paikoin mukavan haastavaksi. Tri Force Heroesia ei kannata kiireellä yrittää läpäistä, koska reunoilta on niin mahdottoman helppo pudota. Omat mokailut aiheuttavat takuuvarmasti hermojen kiristymistä kanssapelaajienkin keskuudessa. Kaiken lisäksi kolmella pelaajalla on käytössään vain yksi yhteinen sydän! Yhteistyötila onnistuu onneksi vain yhdellä pelikappaleella, joten kaikkien pelaajien ei tarvitse Tri Force Heroesia hankkia. Verkon kautta on mahdollisuus kokeilla onneaan myös muiden kuin ystävien kanssa.

www-ZeldaTriForceHeroes-revikka3

Yksinpelinä Tri Force Heroes on huomattavasti hitaampaa tahkoamista, sillä pelaaja joutuu usein liikuttamaan vuorotellen muita Link-hahmoja päästäkseen eteenpäin. Muut Linkit toimivat “Doppelseina”, eräänlaisina patsaina jotka odottavat paikallaan pelaajan käskyttämistä. Yksinpeli on hyvää harjoitusta moninpeliä ajatellen, mutta sen viehättävyys katoaa varsin pian hitautensa vuoksi.

Itsekseen pelaavalle Legend of Zelda: Tri Force Heroesia ei voi suositella. Tripla-Linkin uudet seikkailut ovat kuitenkin oiva hankinta omaperäisten ja hauskojen yhteistyöpelien ystäville.

Ikäraja: 7
Saatavilla: 3DS

Esa Linna

Lisää luettavaa