Microsoftin E3-lehdistötilaisuus pähkinänkuoressa, osa 1: Uusia konsoleita ja iso liuta yksinoikeuksia PC:lle ja Xbox Onelle

14.06.2016

Microsoft aloitteli E3-lehdistötilaisuuttaan rehvakkaasti esittelemällä upouuden Xbox One -mallin. Tyylikkäisiin valkomustiin kuoriin pakattu laite on peräti 40 % nykyistä Xbox Onea pienempi, ja konsolia voi pitää myös pystyasennossa. Lisäksi virtalähde on tällä kertaa saatu mahdutettua konsolin sisään. Paketin mukana tuleva ohjain on saanut ainoastaan pieniä uudistuksia. Xbox One Slim julkaistaan elokuussa noin 300 dollarin hintaan.

Rautapuolella vilahti myös mahdollisuus kustomoida omaa ohjaintaan lukuisin eri värein. Aiheelle pyhitetyllä verkkosivulla on tarjolla laaja skaala värejä, joiden avulla oman kapulansa voi värittää vaikka sateenkaaren värein. Ohjaimeensa voi kaivertaa pienellä lisämaksulla vaikkapa oman pelaajatunnuksensa. Xbox Design Lab aukeaa toden teolla ensi vuoden aikana. Katso tästä traileri.

The Coalitionin kehittämää Gears of War 4:ää esiteltiin tuoreen pelikuvan voimin. JD ”Marcuksen poika” Fenix voi tätä nykyä käyttää ympäristöä hyödykseen vihulaisia teilatessaan. Mukana on kahden pelaajan yhteistyötila ja uusittu Horde-pelimuoto. Myös Xbox Onen ohjainta tarjoillaan Gears of War 4 -kuosissa. Uutta Play Anywhere -toimintoa tukeva räiskintä julkaistaan Xbox Onella ja PC:llä lokakuun 11. päivä. Xbox Onella pelin ostaneet saavan nimikkeen maksutta myös PC:lle. Klikkaa tästä nähdäksesi trailerin.

Comceptin ja Amature Studion kehittämää Recorea esiteltiin houkuttelevan uuden trailerin voimin. Xbox Onelle ja PC:lle ilmestyvä näyttävä seikkailu julkaistaan syyskuun 16. päivä. Trailerin voi katsastaa täältä.

Square Enix saapui demoamaan vuosia kehityslimbossa roikuskellutta Final Fantasy XV -roolipeliään. FF-konseptin valtavaan vapaaseen maailmaan siirtävää seikkailu esittäytyi vähintäänkin eeppisen taistelukohtauksen verran. Final Fantasy XV julkaistaan syyskuun 30. päivä Xbox Onelle sekä PlayStation 4:lle.

Playground Gamesin kehittämä Forza Horizon on siirtänyt hulppeat festivaalinsa tänä vuonna Australian takamaille saakka. Vapaassa maailmassa voi rällätä joko Xbox Onella tai PC:llä pelaavien ystävien kera. Odotettu kaahailu julkaistaan syyskuun 27. päivä. Näyttävän trailerin voi silmäillä täältä.

The Witcher 3: Wild Huntissa nähty Gwent on saamassa oman pikkupelinsä. CD Projektin työstämän Gwent: The Witcher Card Gamen julkaisupäivää ei vielä paljastettu, mutta beetavaiheeseen voi ilmoittautua täällä.

Ubisoftin The Division laajenee ensimmäisenä Xbox Onella. Underground-lisäosa sisältää satunnaisesti luotuja tehtäviä pelaajien tahkottavaksi. Laajennus julkaistaan kesäkuun 28. päivä PC:lle ja Xbox Onelle. PlayStation 4 -pelaajat pääsevät lisurin pariin hieman myöhemmin. Traileri löytyy täältä.

Jatka toiseen osaan tästä.

Lähde: Youtube/Xbox

Lisää luettavaa