10-vuotias ajoi raskaana olevan naisen päälle Vantaalla ja pakeni – tästäkös somesoppa sukeentui

Somessa kaikki voi kääntyä ihan miten päin vain.

15.05.2019

Vantaalaisessa puskaradio-someryhmässä on tänään juteltu asiasta, joka jakaa mielipiteitä. Kyse on lapsen kasvatuksesta.

Sattuipa nimittäin niin, että muuan 10-vuotiaan oloinen oli karauttanut bussista pysäkille astuneen naisen päälle pyörällä. Nainen on raskaana. Lapsi oli paennut. Näin nainen kirjoittaa:

-Klo 14.04 Vantaan Mikkolassa n. 10-vuotias poika ajoi päälleni pyörällä Saturnuksenkujan bussipysäkillä kun jäin bussista pois. Eikö lapsille opeteta enään käytöstapoja? Pyysin häntä pysähtymään mutta jatkoi vaan matkaansa ja kovensi vauhtia. Tosiaan olen viimeisilläni raskaana ja suhteellisen kovaa kolhaisi kättäni sekä vatsaani…

Tuleva äiti haluaisi selvittää asian lapsen kanssa, tai tämän vanhempien, ja ellei lapsen henkilöllisyys selviä, niin ainakin antaa asian koululle tiedoksi, jotta liikennesäännöistä voidaan yleisesti keskustella. Hän on aikeissa lähteä koulun pihalle katsomaan näkyykö lasta siellä.

Nainen ei kuitenkaan saanut pelkkää ymmärrystä osakseen.  Tämä on somea tämä:

-Johan on aikoihin eletty. 10-vuotiaan pojan pitäis osata liikenteessä toimia niin, että osaa ottaa huomioon miten bussista tullaan ulos. Mut aikuinen nainen saa hypätä bussista ulos miten vaan. Luulis olevan vähän varuillaan kun ison mahan kanssa liikkuu.

-10-vuotias on aika helvetin pieni lapsi vielä. Naurettavaa on tämä sun hirveä syyllistäminen ja anteekspyynnön jano. Antaisit aikuisena ihmisenä nyt jumalauta olla, poika varmaan oppi säikähdyksestä jo.

-Ei saa ahdistelijaksi ryhtyä vaan keskity nyt vauvan odotukseen.

Toistakin kantaa kuullaan:

-No eihän tuossa ahdistelusta ole kyse vaan pojalle on kyllä hyvä selvittää, että pyörällä ei painella pysähtyneen bussin vierestä. Ja jos jotain tapahtuu niin sanotaan anteeksi.

-No oli vahinko tai ei / säikkyi tai ei, niin hyvä tämä tyyppi on kiinni saada ja käydä asia hänen kanssaan läpi. Sitä kutsuisin kasvatukseksi.

-No tässähän voi toki olla ihan yleisempääkin tarvetta liikennekäyttäytymisen opettamisessa… toki varmasti pojalta vahinko, mutta itse olen ottanut yhteyttä kouluun, kun pienintä kouluun saattaessani olen nähnyt lasten pyöräilevän suojatielle tai tien yli yhtään katsomatta, tuleeko takaa autoja vai ei. Siinä voi äkkiä lapselta henki lähteä, ja olen nähnyt tilanteen, jossa auto on juuri ja juuri ehtinyt jarruttaa, kun muksu kurvaa suojatielle eteen vauhdilla. Aina kuitenkin syytä opettaa pitämään silmät auki liikenteessä, ei meillä niitä lapsia liikaa kenelläkään ole.

-Ihmetyttää ihmisten kommentointi. Nainen on viimeisillään raskaana ja tönäissyt mm. vatsaa ni pitäis antaa olla ja laitetaan nauru tykkäyksiä.

Jos kommentteja ynnätään, niin enemmän äitiä kuitenkin solvataan, vaikka hän pelkää lapselleen aiheutuneen vahinkoa ja on menossa töytäisyn takia tutkimuksiin. Kasvatus on arka aihe.

 

Lisää luettavaa