”15v Violan” sosiaalinen koe järkyttää – seksisaalistajat iskivät heti

22.11.2015

Comon toimittaja tekeytyi 15-vuotiaaksi Violaksi. Tunnetussa chat-ryhmässä hänen ei tarvinnut olla kuin alle minuutin, kun ensimmäiset yhteydenotot häntä huomattavasti vanhemmilta miehiltä alkoivat.

Pommittajina oli muiden muassa 54-vuotias ”ikäerosta” kiinnostunut ja 48-vuotias ”yh-isi”. Muitakin noin 50-60-vuotiaita ilmestyi keskusteluun.

Sosiaalinen koe osoitti hetkessä, miten seksisaalistajat iskevät netissä armottomasti ja että lasten varoittaminen on enemmän kuin aiheellista.

Toimittajaa myös hämmensi, kuinka avoimesti, pelottomasti ja runsaasti ehdottelijoita oli liikenteessä. Jos nettipoliisi suuntaisi todellisia resursseja näiden verkkosaalistajien satimeen saattamiseksi, ei tarvitsisi kuin poimia – heitä riittäisi.

Se, että kolme tai neljä kertaa vanhempi mies tekee avoimen seksuaalisia ehdotuksia alaikäiselle tytölle (tosin tässä yhteydessä siis valehenkilölle) on paitsi hämmentävää myös laissa kiellettyä ja voisi johtaa tutkinnallisesti varsin mielenkiintoisiin jatkolöytöihin. Ainakin soisi nettisaalistajia säikäytettävän kunnolla niin, että viranomaiset ottavat heihin yhteyttä.

Lisää luettavaa