Aikamoinen suunnittelumoka hotellissa Turussa!

Huoneeseen pääseminen yksin ilta-aikaan on ponnistus.

04.09.2019

Moni hotellimatkaaja on tottunut useimmista hotelleista löytyviin avainkortilla toimiviin valaisinkytkimiin. Kortti sujautetaan lukijaan, jolloin huoneen valot saa katkaisimista päälle.

Yleensä kortinlukija sijaitsee ulko-oven välittömässä läheisyydessä.

Ei aina. Ja silloin ollaan ongelmissa.

Joskus lukulaitteen sijoittaminen vaikka puolen metrin päähän totutusta aiheuttaa katastrofin. Näin oli uudessa Sokos Hotel Wiklundissa, jossa toimittajamme vieraili. Sokos-hotelliin on pujahtanut selkeästi suunnittelumoka.

Kas. Näin kaikki kävi.

Toimittaja tuli paikalle ilta-aikaan, jolloin huone oli totaalisen pimeä. Käytävällä oli toki valot, mutta ne eivät auta huoneen pimeyteen mitenkään.

Toimittaja kytki valot katkaisijasta heti ulko-oven vasemmalta puolelta. Tai siis yritti kytkeä. Eiväthän ne syttyneet, koska valojen päälle laittaminen vaati avainkortin asettamisen lukijaan, ja avainkorttilukija taas oli asennettu lähes metrin päähän ovesta, vessan oven viereen.

Moni voi kuvitella, että eihän tässä mitään ongelmaa ole. Sen kun laittaa kortin lukijaan ja tulkoon valkeus.

Mutta ISOSTI VÄÄRIN!

Kun yritti kurottautua laittamaan korttia lukijaan, niin mekaniikalla toimiva ulko-ovi yritti hanakasti mennä perässä kiinni – ja sitten seisoit pimeässä huoneessa.  Ei tule mitään kortin laittamisesta mihinkään.

Vaikka yritti taiteilla oven kanssa pitäen sitä jalalla auki ja kurottamalla kädellä kortin lukijaan, touhu oli todella vaikeaa, sillä ei vain yksinkertaisesti nähnyt mitään! Käytävän valo ei riitä moiseen.

SURKEA MOKA HOTELLILTA TÄMÄ!

Palautetta tuli annettua respalle, asiallista toki, ja receptionisti oli kuullut asiasta aiemminkin.

Toki homma on helpompi jos huoneeseen majoittuu kaksi, ja toinen pitää ulko-ovea auki, jolloin valoa saadaan heille jotka pimeydessä vaeltavat. Toki myös voidaan olettaa, että jollakulla on kännykässään valosovellus, mutta ei varmasti kaikilla. Ja entäs jos kännykkä on lopussa.

Ei, ei. Yhtä hyvin voitaisiin vaatia, että asiakkaalla on mukanaan Tuntemattoman sotilaan Edwin Laine -versiossa studiokohtauksissa käytetty järeä valonheitin.

Alla kuva tilanteesta. Kuva vääristää hieman, sillä vaikka välimatka näyttää kuvassa lyhyeltä, se on pilkkopimeässä huoneessa todella pitkä ja vaivalloinen kuljettavaksi.

Lisää luettavaa