Aku Hirviniemen jättämä firma tekee massiivista tappiota

Janne Katajan ja Aku Hirviniemen perustama firma on tappiokierteessä.

22.12.2023

Janne Kataja ystävänsä Aku Hirviniemen kanssa perustivat aikoinaan tuotantoyhtiö Hihhihhiin. Yritys näkyi julkisuudessa muutamia viikkoja sitten, kun Aku Hirviniemen kerrottiin jättäneen siinä hallituspaikkansa kohun saattelemana.

Kataja istuu edelleen hallituksessa, samoin molempien miesten isät. Firmassa on lisäksi erillinen naispuolinen toimitusjohtaja.

Viimeiset neljä vuotta yhtiö on kipuillut tappioiden kanssa. Vuonna 2002 perustettu yritys on tehnyt tv-tuotantoja, muun muassa 60- ja 70-luvuille pääosin sijoittuvat Keihäsmatkat sekä Hymyä! -tv-sarjat. Se hallinnoi myös lelukauppabisnestä eri kaupungeissa.

Liikevaihdot ovat olleet viimeisen neljän vuoden aikana 3-5 miljoonan euron välimaastossa. Viimeisin liikevaihto pyöräytti kasaan 4,98 miljoonan rahat. Tappiollinen osakeyhtiö on ollut neljästä viimeisimmästä tilikaudesta kolme kertaa.

Yhteensä tappioita on tehty liki 1,3 miljoonaa.

Taseen loppusumma nousee 8 miljoonaan, mutta omaa pääomaa on vain miljoona. Velkaa on seitsemän miljoonaa, mikä on tämän tasoiselle yritykselle todella paljon.

Lisää luettavaa