Antti Kurhinen säpsähti: ”Minua uhattiin 14 vuoden vankeudella”

Antti Kurhinen kertoo kurimuksestaan.

22.12.2021

Antti Kurhinen palasi vastikään Dubaista. Hän kertoo Comon toimittajalle hurjasta kokemuksestaan.

-Olin siinä lentokentällä odottamassa check-iniä. Rupesin kuvaamaan sitä pitkää jonoa joka kiemurteli tiskille. Samantien siihen tuli yksi virkailija, nappas mun kännykän ja vihaisena pyysi passia. Annoin kännyn ja passin, Antti kertoilee.

Asia ei jäänyt tähän.

-Se sanoi, että tule, mennään poliisin luo. Kysyin miksi, niin virkailija vastasi minun rikkoneen turvallisuuslakeja. Hän sanoi, että voit joutua vaikka 14 vuodeksi vankilaan.

Antti sanoo säikähtäneensä kunnolla.

-Virkailija täsmensi, että Arabiemiraateissa ei saa kuvata ketään ilman lupaa, ja se on vakava rikos. Pyysin anteeksi ja totesin, etten ollut tästä tietoinen. Kun selvisi, että olin ensi kertaa maassa, hän pyöritteli päätään ja totesi, että tämän kerran asia voidaan jättää tähän, mutta hän laittaa koneelle merkinnän. Seuraavan kerran joudun kuulemma suoraan vankilaan, Antti kauhistelee.

Antille virkailijan suusta lasetetut 14 vuoden vankeustuomiot voivat kuulostaa hanurista vedetyiltä, mutta totta on että kuvaamisesta Arabiemiraateissa voi saada sakkoa ja kovimmillaan myös vankeutta.

Lisää luettavaa