Apulannan bisnekset ovat järisyttäviä – jopa 6 miljoonaa euroa vuodessa!

Punk-bändinä aloittanut Apulanta on nykyisin kiinteistö- ja arvopaperiteollisuutta. Melkoisia porvaripunkkareita.

Joku sanoi joskus – taisi olla Comon toimittaja – viisaasti, että maailma ei ole enää entisensä silloin, kun iskelmätähti kärähtää metamfetamiinista ja punk-rokkarit sijoittavat osakkeisiin.

Näin se vaan kuulkaa on.

Como tsekkasi Apulanta Oy:n tilinpäätöstiedot vain huomatakseen, että päijäthämäläinen musiikkipumppu on onnistunut tekemään pesämunistaan tuottavaa bisnestä. Apulannan osakeyhtiön liikevaihto käväisi pari tilikautta sitten liki kuudessa miljoonassa eurossa, ja jokainen ymmärtää, ettei kyse ole punk-bändin kotimaassa heitetyistä keikoista. Ei sitten millään.

Raha tuleekin sijoituksista, on kiinteistöä, on arvopaperisijoituksia. Huh huh!

Yrityksen liikevaihto on pysytellyt neljän miljoonan yläpuolella jo monta vuotta. Välillä nähtiin nousu 5,7 miljoonaan, ja viime tilikaudella asetuttiin jälleen 4,6 miljoonan kantturaan. Voittoa yritys on tuottanut vuosi vuodelta. Toissavuonna puoli miljoonaa, viimeksi 219 000 euroa.  Osinkoja yritys on jakanut noin 300 000 euroa viimeisen kolmen vuoden aikana, mutta jakokelpoisia varojakin on ollut toista miljoonaa. Arvopapereissa puljulla on kiinni niin ikään lähes milli. Melkoisia porvaripunkkareita nämä!

Aiheet: