Aseistakieltäytyjäliitto AKL lanserasi koulutiedotuskampanjan: ”Haluamme saada nuoret kyseenalaistamaan nykyistä asepalvelusmallia”

Vaihtoehtoja pitää olla!

Aseistakieltäytyjäliitto AKL on aloittanut kampanjan, jonka tarkoituksena on kertoa koululaisille erilaisista mahdollisuuksista asepalvelukseen ja armeijaan liittyen.

AKL kertaa Facebook-sivuillaan näin:

”Puolustusvoimat lanseerasi vuonna 2016 Intti tutuksi -hankkeen. Hankkeen ideana pähkinänkuoressa on perehdyttää ja tutustuttaa Suomen nuorisoa puolustusvoimien toimintaan. Intti tutuksi -hankkeessa Puolustusvoimat kiertävät läpi Suomen yläkouluja ja kertovat 9.-luokkalaisille intin ihmeellisestä maailmasta. Aseistakieltäytyjäliitto pitää puolustusvoimien hanketta todella huolestuttavana ja mauttomana. Se lisää militarismia ja antaa nuorille yksipuolisen kuvan”, AKL kertoo ja jatkaa:

”Reaktiona tähän Aseistakieltäytyjäliitto lanseeraa uuden koulutiedotuskampanjan. Kampanjassa kierrämme läpi Suomen toisen asteen oppilaitoksia sekä yläkouluja ja kerromme nuorille sekä keskustelemme heidän kanssaan antimilitarismista, rauhanaattesta, väkivallattomuudesta, Aseistakieltäytyjäliiton toiminnasta sekä eri vaihtoehdoista asepalveluksen suhteen. Sanomamme on, että inttiin ei ole kenenkään pakko mennä. Haluamme saada nuoret myös kyseenalaistamaan nykyistä epätasa-arvoista asepalvelusmallia ja pohtimaan omaa arvomaailmansa.”

Katso koko postaus alta. Jos olet samaa mieltä kuin AKL, että armeijan vaihtoehdoista pitää saada kertoa vapaasti, niin jaa alla olevaa kirjoitusta mahdollisimman paljon.

Aiheet: