Banaanikärpäsiä – tällä helpolla tomaattikikalla niistä eroon!

Ärsyttävät banaanikärpäset!

Sitkeät banaanikärpäset ovat taas täällä. On se aika vuodesta. Hermonkiristäjät lisääntyvät nopeasti ja sotkevat paikkoja ja ihmisravintoa.

Näin pääset niistä kotikonstein eroon. Ohjeet antaa Siivous.info:

Etikka?

Toimivaksi havaittu keino on laittaa pieneen astiaan, esimerkiksi pieneen kuppiin, vettä, omenaviinietikkaa ja mukaan muutama tippa nestemäistä tiskiainetta. Vettä käytetään laimentamaan omenaviinietikan tuoksua ja lisäämään seoksen nestemäärää haihtumisen varalta (esimerkiksi vettä 60% ja omenaviinietikkaa 40%). Tiskiaine puolestaan rikkoo pintajännityksen seoksesta, jolloin banaanikärpäset uppoavat helpommin seokseen. Seoksen tekoon voit käyttää omenaviinietikkaa tai muita makeita ja tuoksuvia etikoita (tavallinen väkiviinaetikka ei välttämättä toimi tässä yhteydessä).

Tomaatti?

Hieman tuntemattomampi keino päästä eroon banaanikärpäsistä on laittaa puolikas lohko tuoretta tomaattia pieneen avonaiseen muovipussiin. Jätä tomaattipussi pöydälle paikkaan, jossa banaanikärpäsiä on. Seuraavana päivänä sulje pussi varovasti ja vie se roskiin. Vie suoraan ulos, älä jätä pussia sisälle. Tomaatin lisäksi voit myös kokeilla omenalohkojen käyttöä syöttinä.

Aiheet: