Blockfesteillä piikitettiin ihmistä väkijoukossa

Ensin Helsingissä, sitten Tampereella.

31.08.2022

Tampereen poliisi on kirjannut rikosilmoituksen Blockfestien tapahtuma-alueella epäillystä piikityksestä.

Asianomistaja on kertonut poliisille joutuneensa suukopuun vieraan seurueen kanssa festivaalialueen juomajonossa. Käännettyään henkilöille selkänsä hän oli tuntenut piston vasemmassa olkavarressaan.

Asianomistaja oli hakeutunut ensiaputeltalle, missä ensihoito oli käynyt tarkistamassa hänen vointinsa. Tarkistuksen jälkeen asianomistaja oli jatkanut iltaansa festivaaleilla. Poliisi tutkii asiaa.

Helsingin poliisilaitokselle on myös tehty rikosilmoitus sosiaalisessa mediassa viikonloppuna puhuttaneesta tapauksesta.

Ilmoituksen mukaan ulkopuolinen henkilö on pistänyt toista henkilöä piikillä käsivarteen mahdollisesti huumaustarkoituksessa helsinkiläisessä yökerhossa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

– Tapaus on esiselvityksessä. Laboratoriotutkimukset mahdollisesti kertovat, mikä aine oli kyseessä. Mikäli joku joutuu vastaavaan tilanteeseen, tulee heti soittaa hätänumeroon 112, hakeutua viipymättä lääkäriin ja tehdä rikosilmoitus myöhemmin, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Reijo Enqvist.

Helsingin poliisin tiedossa ei ole muita samaan tekotapaan viittaavia ilmoituksia.

Viime kuukausien aikana useat sadat ihmiset ovat ilmoittaneet joutuneensa piikitetyksi yökerhoissa tai konserteissa Ranskassa ja Britanniassa.

Lisää luettavaa