Cittarin asiakas jätti kärryt väärään paikkaan – toinen asiakas ryhtyi kostoiskuun

Kärrykuskaajan kosto.

07.01.2020

Asiakkaat jättelevät toisinaan  ostoskärryjä  lojumaan pitkin kaupan pihoja. Näin oli käynyt myös Oulussa sijaitsevassa Citymarketissa.

Siinä mielessä kyseinen tapaus on harvinainen, että kärryjen irrottamiseen käytetty poletti oli kiinni kärryssä, ja sen yhteydessä avainnippu.

Tästä voi päätellä, että kärryjen käyttäjällä on ollut todellakin tarkoitus viedä nelipyöräinen paikoilleen. Kotiavain kun on huomattavasti arvokkaampi kuin koloon työnnetty 50-senttinen.

Kärryt bongannut asiakas oli kuitenkin toista mieltä. Hän oli ryhtynyt välittömästi yhden miehen sotaan, jossa kaikki keinot ovat sallittuja.

Mies oli ottanut avaimet itselleen sen sijaan, että olisi vienyt koko poletti-avain -nipun kaupan infoon, josta niitä todennäköisesti ensimmäiseksi kyseltäisiin. Seuraavaksi tietenkin Facebook-ryhmään ilmoitus, jossa laiskimusta vaadittiin tilille teostaan kuin noitavainon aikana ikään.

Mies oli päättänyt, että avaimet saisi takaisin vain 20 euron löytöpalkkion maksamalla. Tuo summa kuulemma sisältäisi myös vaivanpalkan kärryjen työntämisestä paikoilleen.

Pilkka osui kuitenkin omaan nilkkaan. Moni lukija ymmärsi, että avainten jättämiselle on todennäköisesti painava syy tai looginen selitys. Tuollainen voisi olla vaikkapa sairauskohtaus tai saapunut puhelu jostain ikävästä asiasta.

Sitäpaitsi – kukaan yksityinen ihminen ei voi vaatia löytöpalkkioita itselleen tällaisissa tapauksissa. Asia tulee hoitaa aina löytötavaratoimiston eli virallisemman tahon kautta. Someulostulo kuratoitui myös Feissarimokat.comiin.

Lisää luettavaa