Como sai käsiinsä alkoholitarkastajan raportin: Ällistyttävän sairas sääntö-Suomi!

19.03.2017

Se tiedetään että Suomi on Sääntö-Suomi, jossa kaikkea holhotaan, eikä vähiten alkoholiasioita.

Tarinat alkoholitarkastajista ovat värikästä kuultavaa. Joku legenda kertoo, että Jyväskylässä oli ammoin alkoholitarkastaja nimeltä Anneli, joka oli todella tarkka. Jyväskyläläinen pub nimesikin itsensä Anneliksi. Emme tiedä oliko syynä nimenomaan tarkastaja, ja jos niin vaikuttiko tämä imartelevasti tarkastajaan itseensä. Miettikääs nyt, ei nyt lupia voi omalta nimikkopubiltaan ottaa! Heh heh ja heh.

Mutta nyt asiaan. Como sai käsiinsä erään suomalaisravintolan tarkastusraportin. Huomautettavaa oli vähän, mutta raportista kuulsi se, kuinka tarkkoja – sairaan tarkkoja – alkoholiviranomaiset ovat.

Jos mentäisiin aina ja kaikkialla aivan kuten he haluavat, Suomessa ei taitaisi aikuisten oikeasti valitettavasti olla käytännössä yhtään toimivaa ravintolaa. Se ei nimittäin olisi mahdollista. Jokaiselle asiakkaalle pitäisi olla ”omatarjoilija”, joka valvoisi asiakkaan kuntoa.

Raportissa todetaan muun muassa, että ”baarissa oli tarkastuksen aikana asiakkaita, joiden katse harhaili”.

Jumalauta! Jos tuo on raportoinnin aihe, tai varsinkaan sanktion, niin alkoholitarkastajat voivat huoletta merkitä lähes jokaisen suomalaisen miesasiakkaan raporttiinsa.

Dokumentti on kuitenkin täyttä totta. Tämä on idioottimainen Sääntö-Suomi.

Kyseinen dokumentti ei kuitenkaan liity Jyväskylään, mistä aluksi kerroimme. Se on kotoisin Pohjois-Suomesta.

Lisää luettavaa