Como testasi 3 kikkaa karkottaa itikat – luonnonmukaisesti

Hyttyset ovat täällä, ja aivan alkukesästä jo. Como testasi kolme kikkaa karkottaa ne.

26.05.2024

Voisiko itikanperkuleita karkottaa luonnonmukaisin keinoin?

Kyllä voi. Como kävi läpi perinnearkistoaan ja löysi peräti kolme luonnonmukaista kikkaa hyttysten karkottamiseksi. Comon toimittaja testasi kaikki – ja toimivathan ne.

Valkosipulia vampyyreille ja itikoille

Monet sanovat valkosipuli päivittäisen syömisen vaikuttavan niin, ettei hyttynen enää ole sinusta kiinnostunut. Tästä ei kuitenkaan ole tieteellistä näyttöä. Kannattaa kuitenkin kokeilla, jos pitää valkosipulin mausta eikä vieruskaveri häiriinny. Ja onhan olemassa myös valkosipulipuristeita. Kyllä tämä toimi.

Teepuuöljykin voi auttaa

Australian aboriginaalit jo tunsivat kasvin tervehdyttävät ja antiseptiset vaikutukset haavojen hoidossa. Viime aikoina eteerisellä öljyllä on havaittu olevan myös sieni-infektioita ehkäiseviä vaikutuksia. Monet ovat saaneet teepuuöljystä apua myös hyönteisten karkottajana. Havaintojen mukaan itikat eivät tykkää sen tuoksusta.

Laimenna öljyä siten, että sekoitat parikymmentä tippaa öljyä noin desiin vettä. Kaada seos suihkupulloon jolla sitten voit suihkutella seosta itseesi. Säilytä viileässä ja ravista ennen käyttöä. Como testasi ja tämäkin toimi.

Kikka kolmonen eli laventeliöljy

Laita 20-30 tippaa laventeliöljyä johonkin kasvipohjaiseen öljyyn. Jälkimmäistä voi olla pari ruokalusikallista. Sekoita ja hiero sitten itseesi. Hieman rasvaisen oloista, mutta empiirisellä tutkimuksella testattuna toimii.

Lisää luettavaa