Danske Bank uusii turvapuoltaan – turvalukukortit katoavat: Como kysyi miten käy niiden joilla ei ole älypuhelinta!

Kuvituskuva

Danske Bank aikoo syksyyn mentäessä osana turvauudistuksiaan lakkauttaa kokonaan verkkopankkien niin kutsutut turvalukukortit ja siirtyä älypuhelintunnistautumiseen.

Nythän se maksaminen nettipankissa menee niin, että kun olet lyönyt käyttäjätunnuksesi ja tunnuslukusi framille, niin sinulta kysytään turvalukua, jonka löydät muovisesta turvalukukortistasi. Se vaihtelee – ja kortti kuluu aikanaan loppuun.

Tästä luovutaan. Kortteja ei enää lähetetä. Tilalle on jo tullut Dansken oma älysovellus, jossa homma menee siten, että kirjaudut normaalisti pankkiin, mutta kun tulee turvaluvun aika, avaatkin älysovelluksen kännykästäsi ja kirjoitat sen sinne (se on aina sama). Älypuhelin kommunikoi tablettisi/läppärisi kanssa ja pääset verkkopankkiin sisään.

Vaan entäpä kun sinulla ei ole älypuhelinta? Kaikilla ei ole eivätkä kaikki sitä halua tai tarvitse. Tietokone riittää heille.

Como kysyi Danskesta. Ei hätää. Näille ihmisille Danske lähettää pienen laitteen, jossa on nappi. Laite toimii paristolla. Nappia painamalla saa aina esiin vaihtuvan turvaluvun kortin sijasta. Turvaluvut kestävät normikäytössä kuulemma noin seitsemän vuotta.

Laite on ilmainen. Jos sen hävittää tai rikkoo, niin sitten pitää tietenkin ostaa uusi. Sekään ei kukkaroa kamalasti korvenna. Hinta on kuulemma 10 euroa.

 

Aiheet: