Epäily: Rovaniemeläinen kirjanpitäjä kuppasi yrittäjiltä – vahinkoa 800 000 euroa

Siirtyy syyteharkintaan.

11.07.2024

Lapin poliisin talousrikostutkinta kertoo saaneensa valmiiksi omaisuusrikoskokonaisuuden. Tutkittavana on ollut useita törkeitä kavalluksia, kavallus ja väärennys.

Laaja omaisuusrikosvyyhti koostuen kahdeksasta törkeästä kavalluksesta, yhdestä kavalluksesta ja yhdestä väärennöksestä tuli ilmi, kun asianomistajat tekivät rikosilmoituksen huhtikuussa 2024. Muut rikokset selvisivät tutkinnan edetessä. Asianomistajia on eri puolilta maata, kaksi heistä teki rikosilmoituksen.

Kaikissa kavalluksissa tekotapa oli poliisin mukaan samankaltainen. Kavalluksissa tilitoimiston yrittäjä siirsi asiakkaan tililtä tilitoimiston tilille perusteettomia siirtoja käyttäen esimerkiksi verohallinnon käyttämää viitenumeroa. Asiakkailtaan kavaltamillaan varoilla yrittäjä poliisin mukaan rahoitti omaa elämäänsä.

Kavalluksilla aiheutettu vahinko on yli 800 000 euroa. Esitutkinnan aikana osa omaisuudesta on saatu palautettua omistajilleen ja rikoksesta epäillyn omaisuutta on määrätty vakuustakavarikkoon. Epäilty on ollut tutkintavankeudessa toukokuusta alkaen. Asia on siirtymässä syyttäjälle syyteharkintaan.

Lisää luettavaa