Erika Vikman avautui Aamulehdelle mielensä romahduksesta ja paniikkihäiriöstä

Erika pelkäsi kirkkaita valoja.

30.04.2024

Laulaja Erika Vikmanilla menee tänä päivänä mukavasti. Hän on avautunut muutaman vuoden takaisesta kurimuksestaan Aamulehdelle. Se oli Vikmanin elämässä melkoisen mustaa aikaa.

Aamulehden haastattelussa Vikman kertoo, että hänen ahdistuksena eskaloitui, kun hän muutti kolme vuotta sitten Tampereelta Helsinkiin.

Ensimmäinen levy oli juuri ilmestynyt, ja Erikaa ahdisti käydä jopa lähikaupassa. Hän pelkäsi kirkkaita valoja. Hän kuvaa olleensa kuin ruumisarkussa – mieli oli musta.

– Heräsin tuskanhiessä joka päivä. Valoa ei näkynyt missään. Lavalla taistelin paniikkikohtauksia vastaan. Mietin, että hyvä jumala, tätäkö tämä on, Vikman kertoo Aamulehdessä.

Vikmanin mukaan korona-aika oli hänelle eräänlainen pelastus. Hän sai levätä. Nykyään menee paremmin. Elämä on palautunut uomiinsa, on koti, lemmikkieläin, parisuhde ja perusasiat.

Vikman on todennut että paniikkituntemuksia saattaa vieläkin tulla, mutta hän on oppinut tunnistamaan niitä paremmin ja tietää selvityvänsä tilanteista helpommin kuin aiemmin.

 

Lisää luettavaa