Erika Vikman kesken keikan pois lavalta – sairauskohtaus!

Erika kertoo nyt itse.

28.04.2022

Erika Vikman heitti keikan alkuviikosta Baltic Princess -aluksella. Hän poistui yhtäkkiä kesken laulun lavalta. Nyt Erika kertoo mistä on kyse.

-Edellisellä keikallani jouduin tilanteeseen, jossa minun oli pakko poistua lavalta kesken biisin. Kävin lavan takana ja tulin takaisin, lauloin kappaleen loppuun. Sen jälkeen kerroin yleisölle syyn poistumiselleni: olin saanut paniikkikohtauksen.

-Olen taistellut paniikkihäiriön kanssa jo muutaman vuoden. Kohtauksia tulee stressaavissa tilanteissa, välillä valitettavasti myös lavalla. Kun kohtaus tulee voimakkaana, en pysty laulamaan vaan mun on pakko käydä lavan takana ottamassa happea ja rauhoittumassa. Kohtaus on itselleni aina musertava ja pelottava kokemus, mutta toistaiseksi olen keikalla sellaisen saadessani pystynyt keräämään itseni tosi nopeasti ja jatkamaan esiintymistä.

Erika kertoi asiasta avoimesti Instagram-seuraajilleen. Hän kertoo haluavansa jakaa asian, koska ei halua antaa pelolle valtaa ja alkaa vältellä tilanteita, joissa paniikkihäiriö iskee.

-Piilottelu ja häpeäminen luultavasti vain pahentaisivat tilannetta. Tiedän, että en ole ainoa, joka kärsii paniikkioireista. Moni teistä voi varmasti samaistua, Erika sanoo.

Hän toteaa, että jos joskus poistuu lavalta yhtäkkisesti, se ei johdu yleisöstä, ja hän tulee takaisin. Se on vain paniikkihäiriö joka iskee.

Lisää luettavaa