Facebook voi tuhota liiketoimintasi hetkessä – näin se käy

Facebook on kone, joka tekee konemaisia ratkaisuja. Siinä voi mennä jonkun liiketoiminta kuin lapsi pesuveden mukana.

Joitakin aikoja sitten uutisoitiin kuinka kymmenien miljoonien tykääjien huumorisivusto Unilad poistui Facebookista.

Syytä ei tiedä kukaan, mutta arveltu on, että Facebook poisti sen kylmästi ja tunteettomasti, koska katsoi sen julkaisevan tuhmaa sisältöä.

Mikä sitten on tuhmaa? Se voi olla Facebookin mukaan vaikka lasta imettävä äiti. Tutkimattomia ovat Facebookin parametrien tiet.

Onneksi Uniladille kävi hyvin. Sivusto palasi takaisin muutaman ajan päästä. Ehkä näin suuren sivuston katoaminen olisi voinut johtaa näinä someaikoina valtaisaan valitustulvaan ja agitaatioon Facebookia ja omistaja Mark Zuckerbergiä kohtaan.

Nyt suomalaiselle sivustolle tuntuu käyneen samoin. Como sai varmasta tietolähteestä tietää, että Tinderin parhaat -niminen upea huumorisivusto on saanut lähtöpassit Facebookista. Sillä oli suomalaisittain paljon tykkääjiä: lähes 60 000.

Onhan sivustolla ollut rajuakin läppää, mutta tuskin mitään niin rajua, että syytä poistolle olisi olemassa. Mutta jäämme odottamaan, tuleeko Facebookilta korjausliike asiaan vai ei.

Facebookin mielivallan varaan ei tosiaan voi rakentaa toimintaansa, ei ainakaan liiketoimintaansa. Naamakirjaan käytetyt mainosrahat ja valtaisa työ tykkääjien saamiseksi voi kadota tuhkana tuuleen, kun Pöllö-Facebook niin parametreineen päättää.

Facebook on niinkin tajuton, että päivitys, josta sille kelpaa mainostuotot, voi olla toisaalla Facebookissa sen omasta mielestä roskapostia. Eli ei siis juurikaan järkeä.

Alla esimerkki Tinderin parhaiden tuotannosta. Liian tuhmaako? Ei.

Aiheet: