Haluatko pormestariksi – käy helpommin kuin luulet

Kun kylässä on vain yksi asukas, ja sekin vanha, hän voisi luopua helposti pormestarin tehtävistä. Muuttaisitko sinä Nebraskaan?

25.02.2018

Onko tässä maailman pienin kunta? Yhdysvalloissa sijaitseva Monowin kylä Nebraskassa ainakin on yksi pienimmistä. Siellä asuu vain yksi ihminen, 84-vuotias Elsie Eiler, uutisoi BBC.

Tšekkiläiset maahanmuuttajat perustivat Monowin vuonna 1902. Nimensä kylä sai intiaanikielien preeriakukkaa tarkoittavasta sanasta. Monowi kasvoi 1920-luvulle saakka, jolloin sen asukasluku oli 150. Kylässä oli tuolloin posti, lukio, kaksi pankkia ja kirkko.

Sitten kaikki muuttivat töiden perässä ja jäljelle jäi vain Elsie ja hänen miehensä. Aviomies kuoli jo 14 vuotta sitten. Muita ei ole kylään muuttanut.

Tämä saa aikaan hassuja asioita. Elsie on nimittäin pikku kuntansa pormestari ja myös ainut yrittäjä – ravintoloitsija. Hän on myös kirjastonhoitaja. Vuodesta toiseen Elsie voi äänestää itseään ja hänet valitaan, tietenkin.

Jos sinä muuttaisit Nebraskaan, Elsie voisi hyvin antaa paikkansa sinulle. Vähänkö olisi vänkää esitellä Suomen kapakoissa käyntikortteja, joissa lukisi: Matti Meikäläinen, mayor, Monowi, Nebraska, U.S.

Lisää luettavaa