Hämeen poliisi tiedottaa koulu-uhkauksista alueellaan

Poliisin mukaan vanhempien on syytä keskustella vakavasti lastensa kanssa.

05.04.2024

Poliisi on saanut tutkittavakseen Vantaan Viertolan koulutragedian jälkeen useita uhkauksia. Niitä on tutkittu muun muassa Maskussa ja Raaseporissa. Myös Hämeen poliisille on tullut viime päivien aikana ilmoituksia eri kouluihin kohdistuneista uhkauksista.

Poliisin mukaan kaikki uhkaukset ovat osoittautuneet perättömiksi. Lisäksi on tullut erilaisia huolestuneita yhteydenottoja opettajilta, vanhemmilta ja muilta kansalaisilta mahdollisisista huolta tai pelkoa aiheuttavista tilanteista.

Poliisi toteaa, että se suhtautuu jokaiseen uhkaukseen erittäin vakavasti ja reagoi asiaan tarvittavin toimenpitein. Perätön ilmoitus tai uhkaus vaarallisesta tapahtumasta on aina rikos.

Perättömän ilmoituksen kustannukset jäävät tekijän maksettaviksi, iästä riippumatta. 15 vuotta täyttäneiden osalta asia käsitellään rikosprosessissa ja alle 15-vuotiaden osalta tehdään lastensuojeluilmoitus. Poliisi korostaa, että vahingonkorvausvelvollisuus on jo alakouluikäisellä lapsella.

Poliisi muistuttaa vanhempia, että lasten kanssa on syytä keskustella siitä, mitä seurauksia rikollisesta toiminnasta voi aiheutua.

Lisää luettavaa