Henna Kalinainen pettyi: Odotti 2400 euroa – ulosottomies vei nenän edestä senkin

Henna Kalinainen on viime päivinä avautunut ulosottoasioistaan.

10.02.2022

Henna Kalinainen on viime päivinä tehnyt postauksia ulosottoveloistaan. Hän on ollut ulosoton asiakas toistakymmentä vuotta. Hän on arvostellut ulosoton suojaosuuden pienuutta ja perintäyhtiöiden ahneutta.

Henna myös totesi monia tahattomasti provosoiden, ettei hänen juuri nyt lasta hoitaessa kannattaisi mennä edes töihin vaan odottaa ulosottojen vanhentumista parin vuoden sisällä. Kyseessä on kannustinloukku: käteen jäisi töissä hyvin vähän enemmän.

Nyt Henna yllättyi, kun verottaja nappasi ulosottovelkaiselta veronpalautuksia. Tätä Henna ei ilmeisesti tiennyt, mutta tämä on aivan yleinen käytäntö. Henna suree asiaa ymmärrettävästi.

-Olin tänä vuonna oikeutettu alvin alarajahuojennukseen ja palautuksia olisi tänään tullut 2 400 euroa. Ne meni nyt tuonne ja kaikki alv-palautukset myös jatkossa, Henna kertoi somen tarinaosuudessa.

– Kyllähän siinä itku tuli, kun ensiksi tuli kirje, että saan yritystoiminnan alvia, mitä olen maksanut verottajalle, takaisin. Riemuitsin ja mietin, mitä kaikkia hankintoja saan perheellemme ja säästäisimme asunnon käsirahaa varten aina, kun mahdollista. Sitten se taas viedään. Ja ei edes mitään suojaosuutta. En saanut senttiäkään. Elän välillä 350 euron kotihoidontuella kotona. Kaiken mitä saan vie ulosottomies. Minulla on ehkä oikeus huokaista, että tämä paska loppuu vuonna 2024.

Henna haluaa valaista ja opettaa muita:

– Syy miksi kerron näin henkilökohtaisia asioita julkisesti on asian avaaminen näistä tietämättömille. Kannustan rahapuheeseen. Suomessa se on vaiettu aihe. Jos sitä olisi enemmän niin myös taloudesta voisi oppia enemmän. Myös siihen liittyvä häpeä voisi lieventyä. Olisi ehkä helpompi hakea apua ja joskus saattaisi olla, että joku saattaisi herätä ennen kuin tekee virheen.

Lisää luettavaa