Hoidot veivät syöpäsairaan Janita Lukkarisen näön, kuulon ja tunnon

Janita Lukkarinen kertoo uudessa somepäivityksessään, että rajut hoidot ovat aiheuttaneet monia ongelmia, esimerkiksi kuulonalenemaa.

Lymfoomasta ja kasvaimista kärsivä Janita Lukkarinen kertoo, että hänen piti pitää pakollinen sometauko, sillä hän meni niin huonoon kuntoon viimeisistä hoidoista.

-Musta ei ollut päivittämään somea, eikä vastaamaan edes puhelimeen. Kaikki muu paitsi selviytyminen oli ylimääräistä. Mä vain oksensin, itkin ja nukuin, Janita kertoo.

Solunsalpaaja- eli sytostaattihoito vei vasemman käden sormista tunnon. Sitten tunnottomuus kuulemma jatkui ylemmäs. Sama tapahtui lopulta oikealle kädelle.

-Käsienpesu tuntuu todella oudolta, ja ensin jouduin hierasemaan silmiä, että mitä hittoa, väistääkö se vesi mun käsiä vai miksi tuntuu niin oudolta.

Myös näkö on kärsinyt paljon. Janitan on käytettävä silmälaseja koko ajan.

-Onneksi mulla oli lasit jo ennestään tai olisin sokea kuin myyrä nyt! Sama tapahtui kuulolle, oon kuuro kuin lepakko, harmikseni en sentään kuulolaitetta omista, vielä. Kaikki mun ympärillä ei ole vielä tottunut siihen, että mulle täytyy puhua vähän kovempaa ja mulle joutuu toistamaan pari kertaa, jotta hahmotan mistä on kyse, hän toteaa.

Hoidot ovat aikaansaaneet myös vatsakramppeja.

-Vatsa kouristelee todella rajusti päivän mittaan ja joudun viihtymään sikiöasennossa. Mutta valoisat puolet tässä on, että saan olla mun perheen kanssa ja he ovat mun tukena joka sekunti – muuten olisin heittänyt jo toivon menemään moneen otteeseen, enkä todennäköisesti olisi enää jaksanut uskoa paremman päivän vielä koittavan, Janita kirjoittaa.

Aiheet: