Hymy: Vesa Keskinen avautui Maria-tyttärensä lievästä autismista

Vesa Keskisen perhe on kertonut elämästään lasten kanssa.

Vesa Keskinen Jane-puolisoineen avautuu Hymy-lehden painetussa lehdessä elämästään perheenpäinä ja kasvattajina.

Hymyssä Vesa ja Jane kertovat, että heidän tyttärensä Maria on lievästi autistinen. He kertovat, että lapsi on kiltti ja täynnä elämäniloa ja rakastaa hevosia. Siksi hän käykin heppaterapiassa.

-Viikoittainen heppaterapia onkin yksi viikon kohokohdista. Mariaa kiltimpää tytärtä en osaa edes kuvitella. Hänen ja Toivo-poikamme välinen suhde on koskettavan huolehtiva molempiin suuntiin, Vesa kertoo Hymyssä. Hän kiittelee Jane-vaimoa erityisestä paneutumisesta tyttärensä asioihin, diagnoosiin ja Mariasta huolehtimiseen.

Lapset ovat kaikki kaikessa myös Jane-vaimolle.

-Marian erityisyys on ollut minulle ja Vesalle monella tavalla haasteellista ja kasvattavaa. Olen näiden kuuden vuoden aikana etsinyt kaiken mahdollisen tiedon autismista niin kirjoista kuin netistäkin. Uskon, että Suomen terveydenhuollon taso on maailman paras. Kaikki ammattilaiset ovat olleet sydämellään mukana arjessamme. Haluan Vesan kanssa lähettää erityiskiitokset kaikille niille lukuisille henkilöille ja tahoille, jotka ovat olleet apunamme ja tukenamme Maria-tyttäremme kehityksen edistämisessä, Jane sanoo Hymyssä.

Keskisillä on kaksi lasta, Maria, 6, ja Toivo, 5.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut