Ina Mikkola sai paniikkikohtauksen – suorastaan älytön kikka pelasti!

Kikkakolmonen.

25.01.2023

Rohkeista tv-ohjelmistaan ja podcasteistaan tuttu toimittaja Ina Mikkola sanoo saaneensa paniikkikohtauksen ensimmäistä kertaa elämässään. Hän käy asiaa läpi somepostauksessaan.

-Sain paniikkikohtauksen. En ole koskaan aiemmin saanut sellaista. Kohtaus alkoi niin, että vaikka makasin sängyssä, minua pyörrytti. Tuntui oudolta. Jotenkin siltä kuin en olisi läsnä normaalilla tavalla. Oli etova olo. Vaikea hengittää. Rinnasta puristi. Luulin että kuolen. Olin varma että kuolen, nainen avautuu.

Ensin hän kertoo ajatelleensa juonensa liian vähän nestettä.  Sitten hänelle tuli mieleen, että hän on saamassa jonkun sairauskohtauksen.

-Sitten tajusin, että tämä on paniikkikohtaus, kun muistin, miten muut ihmiset ovat kuvailleet omiaan. Sanoin kumppanilleni, että googlaa, miten paniikkikohtauksesta pääsee eroon. Ohjeina oli muun muassa kuunnella musiikkia ja tehdä jotakin toistuvaa liikettä. Ensin aloin kuunnella kasaripoppia ja tanssin kevyesti, mutta se ei auttanut, Ina kertoo somessa.

-Kumppanini sanoi, että yritä olla vihainen, koska ei ole mahdollista olla samaan aikana ahdistunut ja suuttunut. No sitten yritin hakata tyynyä. Ei auttanut. Sanoin, että laita soimaan jotain kantaa ottavaa aggressiivista rappiä. Soimaan lähti N.W.A:n Fuck Tha Police.

Ina muistaa keskustelleensa twerkkaaja Tinzen kanssa siitä, että lantion liike voi vapauttaa kehoon kertynyttä traumaa.

-Vaikka en edes osaa twerkata, koska se on teknisesti niin vaikeaa, niin päätin yrittää. (…) Tilanne alkoi samalla huvittaa minua suunnattomasti. Mutta kohtaus loppui! Eli tämä keino toimi kohdallani. Olin hämmentynyt ja helpottunut.

Hän mietiskelee kuinka voi olla mahdollista että sai kohtauksen ihan rauhallisessa tilassa. Ilmeisesti niin tapahtui, koska nyt ”sille oli nyt aikaa”.

Lisää luettavaa