Infektiolääkäri toteaa IS:ssä, ettei korona todellakaan ole ohi – huolissaan maskiasiasta

Myös kaksi kertaa rokotetut: käyttäkää maskia, lääkäri toteaa.

03.08.2021

Suomessa on raportoitu tänään tiistaina 692 uutta koronavirustartuntaa. Asiasta kertoo THL eli Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Eilen uusia koronatapauksia tuli julki 345 ja sunnuntaina 519.

Kahden viime viikon saldo on 7 229 tartuntaa. Se on 3 429 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Kaikkiaan Suomessa on nyt yli 108 000 tartuntaa.

– Epidemia ei ole todellakaan ohi, emmekä ole palaamassa normaaliin, toteaa Husin infektiotautien apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen Ilta-Sanomille.

IS:n mukaan deltavirusmuunnoksen ärhäkkään leviämisen syynä on se, että sairastunut kantaa nenänielussaan jopa tuhat kertaa enemmän viruksia kuin alkuperäiseen Wuhanin koronavirukseen sairastunut ja kymmenen kertaa enemmän kuin alfaan eli brittimuunnokseen sairastunut.

-Maskin käyttöä ei voi hylätä kodin ulkopuolella, vaikka rokoteannoksia olisi saanut jo kaksi, Ruotsalainen toteaa. Hän on Ilta-Sanomissa huolissaan niiden käytön vähentymisestä.

Maskeja tulisi käyttää varsinkin julkisilla liikennevälineillä liikkuessa sekä julkisissa paikoissa, joissa ollaan lähikontaktissa – niin sisällä kuin ulkonakin.

Mikä tahansa maski on parempi kuin ei mitään, mutta riskiryhmäläisille Ruotsalainen suosittelee FFP2- tai FFP3-tasoisia maskeja.

Lisää luettavaa