Itä-Suomen poliisi varoittaa uudesta huijauskikasta: Asiakas menetti huomattavasti rahaa

Itä-Suomen poliisi varoittaa huijareista, joilla on jatkuvasti uusia kikkoja käytössään.

Itä-Suomen poliisilla on tutkittavanaan tapauksia, joissa uhria on huijattu ja hän on menettänyt huomattavia summia rahaa.

Uudessa huijaustyylissä näyttäisi olevan kyse siitä, että petoksen uhri oli saanut ensin puhelun mukamas pankin nimissä. Ilmeisesti ikään kuin ”luottamuksen korostamiseksi” asiakasta oli pyydetty soittamaan ”pankin numeroon” takaisin päin.

Asianomistaja oli soittanut pyydettyyn numeroon ja siellä oli vastannut henkilö, joka oli esiintynyt ”pankin valvomon poliisina”. Huijari oli esittänyt huolen asianomistajan tilillä olevista varoista ja niiden säilymisen varmistamiseksi hän oli pyytänyt asianomistajalta pankkitunnukset. Asianomistaja oli antanut pankkitunnuksensa ja sen jälkeen pankkitunnuksilla oli tehty oikeudettomia pankkitoimia huomattavan rahasumman edestä.

Poliisi kertoo, että huijarit näyttävät jälleen aktivoituneen, joten nyt on syytä olla tarkkana ja varoittaa ikääntyneitä läheisiä jälleen kerran. Poliisi tai muut viranomaiset tai pankit eivät koskaan kysele pankkitunnuksia puhelimessa, sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Aiheet: