Itä-Suomen poliisilta kammottava varoitus: ”Saat kaveriltasi viestin, minuutin päästä tilisi on tyhjä”

Itä-Suomen poliisilla on ollut vakavaa asiaa.

24.08.2023

-Saat Facebookissa Facebook-kaveriltasi ilmoituksen, että olette yhdessä voittaneet 8 000 euroa (tai jotain muuta), ja voiton lunastamista varten kaverisi tarvitsee verkkopankkitunnuksesi, aloittaa Itä-Suomen poliisi pahaenteisen tiedotteensa.

-Todellisuudessa FB-kaverisi Facebook-tili on kaapattu ja luovutat verkkopankkitunnuksesi suoraan rikolliselle, joka lähiminuuttien aikana tyhjentää pankkitilisi ja kaikki samassa pankissa olevat käyttöoikeustilisi, kuten säästötilisi, puolisosi kanssa yhteiset tilit, lasten tilit ja yhdistysten tilit. Lisäksi kyseinen rikollinen vielä hakee verkkopankissa nimissäsi 10 000 euron lainan ja siirtää tilivarasi ja lainan ulkomaille. Pahoittelut, mutta varasi ovat sitä myöten todennäköisesti mennyttä.

Jos huomaa tulleensa huijatuksi, tulee soittaa poliisin mukaan HETI pankin sulkupalvelunumeroon ja käskeä sulkea verkkopankkitunnukset sekä pankki- ja luottokortit välittömästi.

-ÄLÄ soita ensin puolisollesi, lapsellesi, kaverillesi, pankin asiakaspalvelunumeroon tai poliisille. Sulkunumero on käytössä 24/7, painottaa poliisi.

-Tarkista pankkisi sulkupalvelunumero netistä nyt saman tien ja tallenna se puhelimeesi, poliisin vihje kuuluu.

Poliisi korostaa ettei kukaan pyydä pankkitunnuksiasi. Jos sinulta pyydetään verkkopankkitunnuksiasi, voit olla varma, että asialla on rikollinen.

Varoitathan myös esimerkiksi iäkkäitä sukulaisiasi sekä lapsiasi verkkopankkitunnuksiin liittyvistä riskeistä.

Lisää luettavaa