Jallun päätoimittaja muistelee: ”Kerran toimitukseen tuli polaroid-kuva ja harras pyyntö…”

11.04.2017

Jallun ja Kallen, legendaaristen seksilehtien päätoimittajana vuosikaudet toiminut toimittaja avautui pari päivää sitten Comon toimittajalle muistoistaan.

Juttu löytyy täältä.

Nyt seuraa vielä lisää muisteluja. Kerroitko olevasi töissä Jallussa ja Kallessa aivan avoimesti kaikille?

-En kertonut ihan joka paikassa. Se herätti yleensä liikaa innostusta ja kysymyksiä. Ihmiset eivät osanneet ajatella, että se oli työ muiden joukossa, ei mitään irstailua. Lukijat kyselivät joskus, että pääseekö teille kiertokäynnille. Kerroin aina puhelimessa, ettei ole paljon nähtävää, sillä meillä on ihan tavallinen toimistokalustus, eikä edes tuhmia kuvia seinällä. No, kaikki oli silloin niin toisenlaista, koska muuta seksitarjontaa ei ollut kuin lehdet ja joissain ravintoloissa oli strippareita. Ei siis ihme, jotta lukijamatkoille oli aina menijöitä, päätoimittaja kertoo. Hän ei halua enää esiintyä tässä jutussa omalla nimellään.

Heitäpä joku kiva muistoarsenaali tähän vielä.

-No, joskus 80-luvulla toimitukseen tuli kirje, jonka mukana oli polaroid-kuva hepusta, joka oli sonnustautunut kumiin. Mukana oli kirjelappu, jossa luki suunnilleen näin: Voisiko Jallu-lehti (vai oliko Kalle?) vaikuttaa siihen, että Nokian kumitehdas alkaisi jälleen valmistaa kokokumista Ville-sadeasua.

-Tavallisia olivat myös aikoinan arvaa mitä mulla on kädessä -puhelut. Kerran yksi sankari oli leikannut Kallen kontaktiklubin alussa olleen kuvan, jossa seisoi alastomia naisia rivissä. Heppu oli liittänyt sen kirjeeseensä ja kutsui kaikki kuvan ihanat naiset luokseen saunomaan

Mitä vuodet toimituksessa opettivat?

-Jallu- ja Kalle-vuodet opettivat varmasti avarakatseisuutta, jos ei muuta. Esimerkiksi seksuaalisista vähemmistöistä ei juuri puhuttu 80-luvun alkupuolella, eikä heihin törmännyt missään. Kalle kuitenkin kirjotti jo silloin kaikesta mahdollisesta ja antoi puheenvuoron muillekin kuin heteromiehille.

Lisää luettavaa