Jannika B todisti – poppari voi menestyä ilman levy-yhtiötäkin!

25.02.2012

Jannika B tuli aikoinaan tutuksi Idols-formaatista. Nyt hän tekee omaa musiikkia – ja se on noteerattu. Mimmin tuotantoa on kuultu jo valtakunnallisilla radiokanavillakin. Como jututti.

Mikä Idolsissa meni vikaan?

-No se, etten voittanut. Mutta lopulta se oli kuitenkin hyvä. En ollut silloin läheskään valmis artisti. Pääsin semifinaaleihin asti ja yllätin itseni, Jannika B kertoilee Comolle.

Pitkään kokkolalaisneito luuli, että tosi-tv-formaatit ovat hänen kaltaiselleen suihkussa laulajalle ainut tie tähteyteen. Sitten hän tajusi, että ne ovat pelkkää viihdettä, joka ei takaa edes voittajalle menestymistä artistitaivaalla.

-Päätin ottaa ohjat omiin käsiini. Noin vuosi sitten pistin ”järkevän elämäni” sivuun ja lähdin toteuttamaan unelmaani.

Tämä tarkoittaa, että Jannika keräsi tiimin ympärilleen. Mimmi aloitti esikoisalbuminsa teon omakustanteisesti tuottaja Jonas Olssonin ja lauluntekijä Heidi Maria Paalasen kanssa. Osana pyrkimyksiä on luonnollisesti ahkera sosiaalisen median käyttö.

Jannika B on nyt entistä vakuuttunempi siitä, että juttu paketoidaan ensin omannäköiseksi ja julkaistaan sitten itse.

Eli ei levy-yhtiötä?

No, en nyt poissulje sitä, JOS yhteisstyötaho ymmärtää visioni ja on valmis tekemään asioita unelmani eteen yhtä paljon kuin itsekin, Jannika toteaa Comolle.

Valitettava totuus on, että mitä suurempi levy-yhtiö,  sitä vähemmän sillä on aikaa panostaa yksittäiseen artistiin. Ja tämän Jannikakin näyttää tajunneen.

Jannika B:n sinkku Onnenpäivä on soinut jo kivasti. Kokkolalaisneitokaisen tuotos pääsi YleX-kanavan viikon tehoksi ja pyöri monta viikkoa Himotuimmat-listan kärkisijoilla. Kappale päätyi myös NRJ:lle. Musiikkivideokin aiheesta kuvattiin.

Jannika B kuvaa itseään yrittäjäluonteeksi ja uskoo, että kovassa kilpailussa artistin tulee entistä enemmän ottaa markkinointitaitonsa avuksi.

-Jos on tehnyt hyvän pohjatyön itse, voi olla, että levy-yhtiötkin kiinnostuvat paremmin.

Lisää luettavaa