Kaija Koolle ja Hectorille yllättävä ilmoitus!

Myös Marion ja Susanna Mälkki saivat sen.

22.03.2023

Hector, Kaija Koo, Marion ja Susanna Mälkki on nimetty uusina niminä Suomen musiikin kunniagalleriaan Finnish Music Hall of Fameen. Lisäksi tähän ansioituneiden muusikoiden ja musiikintekijöiden arvostettuun ryhmään on nimetty edesmenneistä henkilöistä Erik Lindström (1922-2015), Toivo Kuula 1883-1918), Jaakko Salo (1930-2002), J. Alfred Tanner (1884-1927) ja Nils Aslak Valkeapää (1943-2001).

Valitut merkkihenkilöt saavat Musiikkimuseo Famen vuosittain vaihtuvaan päänäyttelyyn myös oman osastonsa. Näyttelyssä on esillä tarinoita, videoita, kuvia ja esineistöä uusien kunniagallerian jäsenten elämästä, tuotannosta ja urasta. Esillä on muun muassa Marionin euroviisuissa käyttämä edustusasu ja paljon muuta nyt valituille merkkihenkilöille kuulunutta mielenkiintoista aineistoa.

Suomen musiikin kunniagalleria on kansainvälisesti ainutlaatuinen siksi, sillä siihen pääsee mukaan kaikkien musiikinlajien huippuja kapellimestareista räppäreihin, hevibändeistä kansanmusiikkiyhtyeisiin ja sinfonikoista iskelmänikkareihin.

Suomen musiikin kunniagallerian  uudet jäsenet valitsee komitea.

Lisää luettavaa