Katalysaattorikonnat iskivät Lappeenrannassa – nämä automerkit kiinnostavat, ja tämän takia!

Lappeenrannassa on anastettu yhdeksästä autosta katalysaattorit 25.11.-4.12. välisenä aikana. Anastuksia on tapahtunut eri puolella Lappeenrantaa.

08.12.2022

On tärkeää, että poliisilla on käsitys ilmiön laajuudesta. Siksi poliisi toivoo, että  katalysaattorivarkaudesta tehdään aina rikosilmoitus. Poliisi on kiinnostunut kaikista katalysaattorivarkauksiin liittyvistä vihjeistä ja havainnoista. Myös autojen lähellä tapahtuvasta epäilyttävästä toiminnasta voi ilmoittaa hätäkeskukseen.

Katalysaattorit houkuttelevat edelleen varkaita niiden sisältämien jalometallien vuoksi. Varkauksia tehdään kerrostalojen pihoissa, isoilla parkkipaikoilla ja jopa kadun varressa.

Useimmiten katalysaattorivarkaat liikkuvat öisin. Niissä jutuissa, missä tekoaika on saatu rajattua melko tarkasti, varkaudet ajoittuvat aamuyölle noin kello neljän aikaan. Katalysaattorin irrottaminen autosta kestää vain muutaman minuutin.

Suosituimmat varkauksien kohteena olevat automerkit ovat Honda ja Toyota. Ja näistä merkeistä erityisesti Honda Civic ja Toyota Prius. Yksittäisiä katalysaattoreita on viety muunkin merkkisistä autoista. Auto on ajokelvoton ilman katalysaattoria.

Lisää luettavaa