Kauko Röyhkä pitää Juice Leskisen palvontaa vastenmielisenä

Kauko Röyhkältä on totuttu kuulemaan vanhan vihaisen miehen viiltäviä arvioita musiikista, kirjallisuudesta, taiteesta ja eritoten elämästä. Nyt hän on ottanut kantaa ilmiöön nimeltä Juice Leskinen.

Kauko kirjoittaa Facebookissaan Leskisen olleen 80-luvulla isähahmo muun muassa Epuille ja Popedalle.  Ne muutamat kerrat, kun Röyhkä ja Leskinen tapasivat,  ilmassa oli kireyttä. Röyhkä muistaa Juicen istuneen yleensä Tampereella asemaa vastapäätä olevassa Leenassa ja Pekassa persekärpästen ympäröimänä.

-Yksin hän oli ujo pikkumies, joka keräsi Mika Waltarin teoksia alkuperäispainoksina.

Tilanne kuitenkin muuttui, kun Röyhkän kaveri oli kerran käymässä Juicen luona ja pakotti Röyhkän Leskisen pakeille. Se puhelinkeskustelu muutti asioita. Juice antoi Röyhkälle vinkkejä ja vaikutti tavalliselta kollegalta, ei miltään kansalliselta suurmieheltä.

Juuri kun Röyhkä alkoi hänestä pitää, Juice kuoli. Puhelusta tähän kului pari viikkoa. Juicen palvonta on kuitenkin ollut yksinäiselle sudelle ja persekärpäsiä kaipaamattomalle muusikolle vastenmielistä.

-Hän oli hyvä sanoittaja ja kohtuullinen säveltäjä, mielenkiintoinen hahmo, mutta minulle hän oli  musiikintekijä muiden joukossa, ei mitenkään ylitse muiden.